Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης βοηθά στην… απομάκρυνση ενοχλητικών συγγενών

Ο Unmesh Dinda από την PiXimperfect έδειξε την τρομερή δύναμη της επεξεργασίας φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη (AI) δημιουργώντας μια φίλη που… δεν υπάρχει.

Η πειστική selfie του Dinda με ένα ερωτευμένο ζευγάρι σε ένα ταξίδι στην πόλη, έχει εξαιρετικά ρεαλιστικό φωτισμό και σκιές που ταιριάζουν απόλυτα στη φωτογραφία. Η μόνη παγίδα: Ο Dinda είναι ο μόνος πραγματικός άνθρωπος στη φωτογραφία και η γυναίκα δημιουργήθηκε με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης.

«Αν οι συγγενείς σας ανησυχούν περισσότερο για τον γάμο σας από ό,τι εσείς, πρέπει να τους στείλετε μια τέτοια φωτογραφία. Αυτό θα τους κάνει να αναρωτιούνται για λίγο», λέει ο Dinda σε βίντεό του στο YouTube.

Δημιουργώντας μια φίλη με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Τον περασμένο μήνα, το DALL-E (πλατφόρμα) ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται εικόνες με ανθρώπινα πρόσωπα, αφού προηγουμένως είχε απαγορεύσει την πρακτική αυτή.

Ο Dinda, ο οποίος διαχειρίζεται ένα κανάλι επεξεργασίας φωτογραφιών στο YouTube, εκμεταλλεύτηκε την εξέλιξη για να ανεβάσει μια selfie που τράβηξε και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη λειτουργία ζωγραφικής. Το inpainting επιτρέπει στον χρήστη να σβήσει μέρος της εικόνας και στη συνέχεια να καθοδηγήσει το DALL-E να γεμίσει το κενό αυτό, εισάγοντας ένα κείμενο.

Αφού έσβησε ένα κενό μεγέθους κοπέλας στην εικόνα, ο Dinda πληκτρολόγησε «άνδρας με την κοπέλα του», το οποίο δημιουργεί μια επιλογή ψεύτικων συντρόφων.

Μόλις επιλεγεί η σύντροφος, ο Dinda χρησιμοποιεί στη συνέχεια τη λειτουργία outpainting, η οποία μεγαλώνει τη φωτογραφία της πέρα από το αρχικό όριο.

Το DALL-E και άλλες «γεννήτριες« εικόνων τεχνητής νοημοσύνης, πασχίζουν να δημιουργήσουν πιστευτά ανθρώπινα πρόσωπα. Έτσι, ο Dinda περικόπτει το πρόσωπο της «φίλης» του και το εξάγει σε ένα άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας AI-φωτογραφιών που ονομάζεται GFP-GAN, το οποίο κάνει φανταστική δουλειά κάνοντας το πρόσωπο της γυναίκας πολύ πιο ρεαλιστικό. Στη συνέχεια, η φωτογραφία φορτώνεται στο Photoshop και ευθυγραμμίζεται πάνω στην αρχική εικόνα για να δημιουργηθεί ένας πειστικός AI σύντροφος.

«Δείξτε αυτή τη φωτογραφία σε κάποιον και ρωτήστε τον τι έχει υποστεί επεξεργασία. Θα ήταν δύσκολο να πει κανείς, στο 90% των περιπτώσεων»,  προσθέτει ο Dinda.

Αφαίρεση ατόμου

Ο Dinda δείχνει επίσης πώς, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές, οι επεξεργαστές φωτογραφιών μπορούν να αφαιρέσουν ανθρώπους με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Με το βάψιμο πάνω από το άτομο που πρόκειται να αφαιρεθεί, το DALL-E δημιουργεί στη συνέχεια έναν αντικαταστάτη. Και παρά την πολυπλοκότητα της εικόνας, η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί μια ρεαλιστική φωτογραφία.

Για τους φωτογράφους που έχουν ξοδέψει πολύ χρόνο προσπαθώντας να αφαιρέσουν ένα περίπλοκο αντικείμενο ή άτομο από μια φωτογραφία, αυτή η τεχνολογία είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Μπορούν επίσης να προστεθούν συγκεκριμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως τα μαλλιά. Ο Dinda επιδεικνύει την προσθήκη τούφας στον Dwayne “The Rock” Johnson και το DALL-E δημιουργεί ακόμη και διαφορετική σκιά για τα διάφορα χτενίσματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement