Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Το μήνυμα που στέλνει στα παιδιά η 12χρονη Αφγανή από τη Μόρια που πήρε υποτροφία για τη Βοστώνη

Η κάμερα της εκπομπής MEGA Σαββατοκύριακο, συνάντησε την Αρεζού, μια 12χρονη Αφγανή πρόσφυγα, που πριν κάποια χρόνια ήρθε με τους γονείς της στην Ελλάδα, και τώρα πήρε υποτροφία και φεύγει για σπουδές στη Βοστώνη.

Το μικρό κορίτσι, από τη Μόρια και το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, μιλάει πέντε γλώσσες, ενώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο έμαθε να μιλάει ελληνικά.

«Η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα, όμορφη χώρα. Με καλούς ανθρώπους. Έμαθα πολλά πράγματα εδώ στην Ελλάδα. Ξεκίνησε μια περιπέτεια, χάρηκα πολύ, διάβαζα πολλά πράγματα, πολλές ιδέες, και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη», είπε η 12χρονη μαθήτρια.

«Όταν ήρθαμε στη Μόρια είπα πώς θα ζήσουμε εδώ; Πώς θα πάω εγώ σχολείο; Και μετά από μήνες πήγα στο σχολείο και έμαθα ελληνικά», εξήγησε η ίδια, προσθέτοντας ότι «Αυτή είναι η ζωή και πρέπει να κάνουμε ένα βήμα για να αλλάξουμε κάτι, για να μπούμε σε μια άλλη πόρτα, μια άλλη ζωή».

Σχετικά με το πώς αντιμετώπισαν οι γονείς της ότι θα φύγει μακριά τους στη Βοστώνη, η ίδια είπε ότι «Η οικογένειά μου είναι καλά, αλλά είναι στεναχωρημένοι, αλλά εγώ πρέπει να το κάνω. Θα μείνω με μια καλή κυρία στην Αμερική που θα με φιλοξενήσει».

«Όταν θα μεγαλώσω, θα γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Θα βοηθήσω τους ανθρώπους και θα φτιάξω πολλά νοσοκομεία στις χώρες που δεν έχουν καλά οικονομικά. Θα φτιάξω και ένα νοσοκομείο στη χώρα που ζούσα», λέει η νεαρή Αρεζού.

«Ένα μήνυμα που θα ήθελα να πω στα παιδιά είναι ότι όλοι κάποια στιγμή πέφτουμε στη ζωή μας. Μια πόρτα θα κλείσει, και μία θα ανοίξει. Μην σκέφτεστε άλλο την κλειστή πόρτα. Είναι καλό να κάνετε πολλά λάθη στη ζωή σας», ανέφερε κλείνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement