Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» εγκληματικών οργανώσεων: Ντοκουμέντα από επιθέσεις – Εντολές για συμβόλαια θανάτου

Tην άκρη του νήματος στον αιματηρό κύκλο των δολοφονικών επιθέσεων στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος αναζητούν οι αρχές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι εντολές για τα συμβόλαια θανάτου δίνονται μέσα από τον Κορυδαλλό, όπου κρατούνται πολλά κορυφαία στελέχη της Greek Mafia, ενώ οι ομογενείς κακοποιοί, όπως αυτοί που συνελήφθησαν, είναι απλώς τα εκτελεστικά όργανα.

Μέλη της μαφίας, στις 10 Ιουνίου του περασμένου έτους φτάνουν με μηχανή μεγάλου κυβισμού και αυτοκίνητο, στις εγκαταστάσεις βενζινάδικου συμφερόντων του Γιάννη Σκαφτούρου, στον Ασπρόπυργο, και με την απειλή Καλάσνικοφ και πιστολιών ακινητοποιούν τον υπάλληλο του πρατηρίου και τον φύλακα του υπαίθριου πάρκινγκ.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ΕΡΤ, παρέδωσαν για λόγους αντεκδίκησης στις φλόγες φορτηγά, βυτιοφόρα και επιβατικά αυτοκίνητα.

Επτά ημέρες αργότερα, οι λαθρέμποροι τσιγάρων με ένα βαν και δύο αυτοκίνητα, φτάνουν σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, και με την απειλή βαρύ οπλισμού ακινητοποιούν τους εργάτες του παράνομου εργοστασίου καπνικών προϊόντων, βάζουν φωτιά στο εμπόρευμα και προκαλούν φθορές στον εξοπλισμό. Το παράνομο εργοστάσιο διαχειρίζονταν ο «Θείος Τζο» σύμφωνα με την αστυνομία.

Ήταν τα τελευταία χτυπήματα της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της Greek Mafia, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα έρευνα της αστυνομίας. Είχαν προηγηθεί η εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας και η διπλή δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Οι εκτελεστές που συμμετείχαν και στις τρεις δολοφονίες, είναι ένας 40χρονος ομογενής, έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, ένας 39χρονος που έχει συλληφθεί επίσης, και ακόμη ένα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά βρέθηκε γενετικό του υλικό στη κλεμμένη μηχανή που χρησιμοποίησαν στη δολοφονία Σκαφτούρου αλλά και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να παρακολουθούν τον Βασίλη Ρουμπέτη.

Δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στη λαθραία διακίνηση τσιγάρων από την Ελλάδα στην Ευρώπη, είχαν θεωρηθεί ύποπτα για ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει η συμμορία τους το 2012 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement