Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Δεν έκανα εγώ τη δολοφονία» – Ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για την έγκυο

Τις ευθύνες ο ένας στον άλλο για το ποιος έκανε τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη έριξαν στις απολογίες τους στον ανακριτή ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του.

Από τη μία ο 39χρονος ισχυρίστηκε πως δολοφόνησε τη σύντροφό του ο 34χρονος με άγνωστο σε εκείνον συνεργό του και από την άλλη ο 34χρονος υποστήριξε ότι ο 39χρονος ήταν μόνος του στο διαμέρισμα την ώρα της στυγερής δολοφονίας και εκείνος τον περίμενε στο αμάξι, έχοντας συμφωνήσει από πριν μόνο στο να στήσουν μια ψεύτικη ληστεία που δεν θα έθετε, όμως, σε κίνδυνο τη ζωή της 41χρονης γυναίκας.

«Όταν ξύπνησα το πρωί δεν την βρήκα δίπλα μου»
Ο 39χρονος σύντροφος της 41χρονης Γεωργίας υποστήριξε στην απολογία του ότι το βράδυ της δολοφονίας είχε πάρει τρία υπνωτικά χάπια και κοιμόταν όλη νύχτα με αποτέλεσμα ούτε να δει αλλά ούτε και να ακούσει τίποτα.

Ακόμα υποστήριξε ότι ποτέ δεν θα έκανε κακό στην 41χρονη αφού ήταν ο μοναδικός δικός του άνθρωπος. «Όταν ξύπνησα το πρωί δεν την βρήκα δίπλα μου» φέρεται να είπε κατά την δίωρη απολογία του. Διατύπωσε δε την εκτίμηση ότι ο φίλος του σκότωσε τη γυναίκα, αφού, όπως είπε, εκείνος υπέδειξε στις διωκτικές Αρχές το σημείο όπου εγκαταλείφθηκε το πτώμα της.

Παρά τα βίντεο που τον «καίνε» αφού τον δείχνουν μαζί με τον 34χρονο να μεταφέρουν – μεταξύ άλλων – το μπαούλο όπου εικάζεται ότι περιείχε το άψυχο σώμα της 41χρονης, αλλά και το στρώμα όπου εντοπίστηκε DNA της άτυχης γυναίκας, ο 39χρονος υποστήριξε ότι δεν είναι αυτός, αλλά κάποιος άλλος άνδρας. «Σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός, ίσως κάποιος άγνωστος συνεργός του 34χρονου», φέρεται να είπε.

Όσον αφορά την απόφαση που είχε λάβει η 41χρονη να διακόψει την εγκυμοσύνη της -βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησης και είχε προγραμματίσει σχετικό ιατρικό ραντεβού για τις 3 Ιανουαρίου- ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είπε ότι διαφωνούσε και ότι ο ίδιος ήθελε να κρατήσει το παιδί. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αποδέχθηκε την προσωπική επιλογή της Γεωργίας.

«Δέχτηκα να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς να πάθει τίποτα η Γεωργία»
Στην τρίωρη απολογία του ο 34χρονος κατέθεσε ότι εκείνος είχε συμφωνήσει μόνο στο να βοηθήσει τον 39χρονο να στήσουν μια ψεύτικη ληστεία, η οποία, όμως, δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της Γεωργίας, ενώ τον κατηγόρησε ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα.

«Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος. Δέχθηκα την πρόταση να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς όμως να πάθει κανένας τίποτα», φέρεται να κατέθεσε.

Όπως είπε, περίμενε στο διαμέρισμα με τα φώτα κλειστά και όταν η άτυχη γυναίκα μπήκε μέσα με τον σύντροφό της, την ακινητοποίησε και στη συνέχεια ο 39χρονος την έδεσε και τη φίμωσε.

Κάποια στιγμή ο 34χρονος, βάσει όσων είπε, προσπάθησε να της βγάλει τις ταινίες για να τη βοηθήσει να πάρει μια ανάσα, αλλά τότε ο 39χρονος του πήρε το μαχαίρι, τον έδιωξε από το διαμέρισμα και σκότωσε τη γυναίκα.

Εκείνος περίμενε στο αμάξι, χωρίς να έχει καμία ανάμειξη στον φόνο, σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσε, ενώ βοήθησε στη συνέχεια τον 39χρονο να εξαφανιστούν το πτώμα και όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία επειδή εκείνος τον απείλησε ότι θα κάνει το ίδιο σε εκείνον και την οικογένειά του εάν δεν τον βοηθούσε

«Ήμουν εκεί για να την ακινητοποιήσουμε, επειδή δέχτηκα την πρόταση του να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς να πάθει τίποτα η Γεωργία. Όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια του, μου ζήτησε να φύγω. Βγήκα από την οικοδομή και περίμενα στο αυτοκίνητο. Τότε ήρθε και μου είπε ότι τη σκότωσε», φέρεται να απολογήθηκε ο 34χρονος.

«Πήγα στις Αρχές όταν έμαθα ότι η 41χρονη ήταν έγκυος»
Στην κατάθεσή του ο 34χρονος ακόμα δήλωσε ότι ο λόγος που άργησε να πάει στην Αστυνομία ήταν το γεγονός ότι δέχθηκε απειλές από τον 39χρονο. «Μου είπε πως εάν μιλήσω, θα πάθω τα ίδια με την Γεωργία» φέρεται να είπε στον ανακριτή.

Πρόσθεσε πως αποφάσισε να απευθυνθεί στις Αρχές όταν πληροφορήθηκε για την εγκυμοσύνη της 41χρονης. «Από αναζήτηση στο Διαδίκτυο έμαθα ότι η γυναίκα ήταν έγκυος. Αυτός ήταν ο λόγος που με ώθησε να πάω στις Αρχές να καταθέσω» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι στο στρώμα βρέθηκαν και δακτυλικά αποτυπώματα του 34χρονου και ότι «ο 39χρονος δεν ομολόγησε ποτέ τίποτα», όπως ειπώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/1) στον αέρα της εκπομπής του Alpha, «Καλύτερα Δε Γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού.

«Δεν πρόκειται να ομολογήσω ένα έγκλημα που δεν έκανα», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο 39χρονος, απαντώντας στα επίμονα ερωτήματα του ανακριτή για τις συνθήκες θανάτου της 41χρονης. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η άτυχη γυναίκα έφερε τρία θανατηφόρα τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα και στον αυχένα.

Πάντως, οι εξηγήσεις που έδωσαν οι δύο κατηγορούμενοι δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι ομόφωνα τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους. Η μεταγωγή τους στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, ενώ η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών Αρχών ολοκληρώθηκε στις 5.00 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

Advertisement