Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σ. Δελής: Πράγματι, η σουηδική τηλεόραση ειρωνεύτηκε τον Ερντογάν (video)

Πράγματι ειρωνεύτηκαν τον Ταγίπ Ερντογάν ως άνθρωπο που του αρέσουν τα βέτο, «ομολογεί» ο ομογενής Σωτήρης Δελής, θυμίζοντας από την εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ότι τα πυρά του Τούρκου προέδρου δέχτηκε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης SVT, που έγινε αιτία να κληθεί και ο πρέσβης της Σουηδίας στην ‘Αγκυρα για εξηγήσεις κατηγορούμενος για «κακοήθεις εκφράσεις».

«Το ωραίο με τη Σουηδία και με τους δημοσιογράφους της είναι ότι δεν του δίνουν σημασία του Ερντογάν, ενώ ήδη η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Σουηδίας, τού απάντησε ότι «η χώρα έχει δημοκρατία και ελεύθερο λόγο», πρόσθεσε ο κ. Δελής,  επίτιμο μέλος της σουηδικής Βουλής.

Ο κ. Δελής ομολογεί επίσης ότι γέλασε πολύ όταν στην ίδια εκπομπή μίλησαν για δωρεάν στέγη σε Τούρκους δημοσιογράφους, εννοώντας ότι ο Ερντογάν έχει φυλακίσει 38.000 άτομα για δήθεν «κακοήθη» σχόλια εναντίον του.

Από την Πράγα, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε ότι το τουρκικό βέτο στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα αρθεί «όσο τρομοκρατικές οργανώσεις διαδηλώνουν στους δρόμους της Σουηδίας και όσο τρομοκράτες είναι παρόντες στο σουηδικό κοινοβούλιο».

«Δεν του αρέσει τίποτα αυτή τη στιγμή και γι αυτό όλοι είναι εναντίον του», είπε  ο κ. Δελής πριν αναφερθεί στο μεγάλο θέμα των ημερών, τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream.

«Το υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τις έρευνες εξετάζεται και πλέον δεν υπάρχουν  εικασίες αλλά βεβαιότητα ότι έχει γίνει το σαμποτάζ. Η Σουηδία πάντως δεν θεωρεί αυτή την στιγμή ότι έχει γίνει επίθεση στο χώρο της», είπε ο κ. Δελής.

Το χειρότερο, όπως είπε, είναι ότι η πυκνότητα μεθανίου στην περιοχή της Βαλτικής είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη, με κίνδυνο για το περιβάλλον και πιθανώς και για τους ανθρώπους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement