Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώσεις για τη συμμορία στην Πολυτεχνειούπολη – Ορμητήριο για χρόνια η φοιτητική εστία

Σκληρός κακοποιός με βαρύ ποινικό μητρώο είναι ο 30χρονος που επιτέθηκε σε αστυνομικό με κατσαβίδι όταν δέχτηκε πυροβολισμούς στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Τεράστια αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα 22 άτομα που συνελήφθησαν υπάρχει και μια δόκιμη αστυνομικός, η οποία φέρεται να ενημέρωνε για τις αστυνομικές επιχειρήσεις τα μέλη της συμμορίας, που διακινούσαν ναρκωτικά και έκαναν ληστείες. Η παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει στις 11:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε βρίσκονταν επί πέντε χρόνια σε παλιά φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου, την οποία είχαν ως ορμητήριο μετά τις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Φοιτητής που διαμένει στην Πανεπιστημιούπολη, σχολιάζοντας τη διαμονή κακοποιών στις συγκεκριμένες φοιτητικές εστίες, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για “επικίνδυνες εστίες“. “Κανείς δεν θέλει να μένει εκεί. Επίσης οι χώροι είναι κατεστραμένοι και υπό κατάρρευση. Μένει ξένος κόσμος που δεν είναι φοιτητές. Είναι γνωστό, ακούγεται ότι εκεί γίνεται διακίνηση ναρκωτικών” σημείωσε.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” τόνισε ότι “έσπασε ένα άβατο”. “Ανοίξαμε το θέμα των εστιών, βρήκαμε περίπου 150 δωμάτια με αιώνιους φοιτητές ή ακατοίκητα, τα οποία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, με επιμονή και εργασία, έχουν αποδοθεί στους φοιτητές μας. Υπήρχαν αντιδράσεις, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η εύρεση ενός δωματίου για να μένουν οι φοιτήτριες και φοιτητές που σπουδάζουν στην Πάτρα” δήλωσε.

Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν περάσει πάνω από 10 χρόνια και δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Υπήρχαν ασυνείδητοι οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τα δωμάτια τους, χωρίς να ενημερώσουν και άλλες περιπτώσεις. Με επιμονή όλα αυτά τα δωμάτια αποδόθηκαν στους φοιτητές μας” πρόσθεσε.

Ο πρύτανης διαβεβαίωσε ότι παρακολουθούνται τα θέματα της εστίας. “Σε περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβατικές ενέργειες υπάρχει μία κλιμάκωση και θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή έχουν εκλείψει τα πιο πολλά προβλήματα. Αλλά ξέρετε κάθε μέρα είναι καινούργια μέρα και είμαστε εδώ με την ίδια αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα“.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement