Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μίνι καύσωνας μαζί με λασποβροχές, μπόρες μετά το μεσημέρι και στην Αττική

Αρκετά περίεργος θα είναι ο καιρός το Σάββατο 14 Μαΐου, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το επόμενο 24ωρο στη μισή σχεδόν χώρα και πιο συγκεκριμένα στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία θα είναι σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα, οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές. Επίσης, η ορατότητα μέχρι το πρωί προβλέπεται τοπικά περιορισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι για τη μεταβολή του καιρού από το Σάββατο (14/5) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες είχε προειδοποιήσει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Όπως αναφέρει το Meteo, διαδοχικές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν τις συνθήκες αστάθειας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα ηπειρωτικά, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ιδιαίτερα το Σάββατο (14/5) πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως καταιγίδων υπάρχει και για τις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Κρήτη.

Την Κυριακή (15/5) τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μόνο στα ηπειρωτικά, ενώ η πιθανότητα βροχόπτωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή.

Στους σχετικούς χάρτες παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 14 και της Κυριακής 15 Μαΐου.

ΕΜΥ: Αυξημένες τοπικές βροχές κατά διαστήματα -Ποιες περιοχές θα πλήξουν

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σάββατο 14 Μαΐου αναφέρει ότι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία καθώς και την Ήπειρο προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, και τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Στερεά καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στη Θράκη, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 29 βαθμούς, ενώ στις νησιωτικές περιοχές θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement