Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Tελετή απονομής πτυχίων της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

Η τελετή απονομής πτυχίων της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο (PTOTA) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Στο δείπνο παρεκάθησαν περισσότερα από τετρακόσια εξήντα (460) άτομα, στο πολιτιστικό κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά- Metropolitan Centre. Τελετάρχης ήταν ο ιατρός κ. Νικόλαος Βοζόρης, Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το δείπνο οργάνωσαν άριστα, η πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Νικολάου και του Metropolitan Centre κα Αναστασία Σωτηροπούλου και οι εκλεκτοί συνεργάτες της. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους.

Εφέτος, απεφοίτησαν από την PTOTA οι κάτωθι:

κ. Mikhel (Innocent) Chang
κ. Ανδρέας Παντέας
κ. Milojko Radulovic

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας επίσκοπος Αθηναγόρας, καλωσόρισε τους καλεσμένους. Μεταξύ των επισήμων, οι οποίοι και ομίλησαν ήσαν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Άρχων κ. Σπύρος Βολονάκης, Διευθυντής Ελληνορθόδοξης Παιδείας Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά, η κα Ζωή Βερούτη, Πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά, ο Άρχων κ. Γρηγόριος Καράκουλας, Πρόεδρος της Θεολογικής Ακαδημίας, και ο Αιδ. Πρωτοπρ. Παναγιώτης Αυγερόπουλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ιερέων. Στην τελετή παρέστη και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο κα Μπέτυ Σκουτάκη.

Κατόπιν, μίλησε ο αριστεύσας απόφοιτος της Ακαδημίας Ανδρέας Παντέας ελληνικά και αγγλικά. Αναφέρθηκε στα πολύτιμα θεολογικά εφόδια που έλαβε από την Ακαδημία τα τέσσερα χρόνια της φοίτησης του και στην σπουδαιότητα της καθημερινής λειτουργικής ζωής των φοιτητών. Τέλος ευχαρίστησε τους συμφοιτητές του, τον διευθυντή και τους καθηγητές της Ακαδημίας και τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο στον οποίο όπως τόνισε, οφείλεται όλως ιδιαιτέρως η μεγάλη ευλογία να φοιτήσει στην Θεολογική Ακαδημία Τορόντο. Καταχειροκροτήθηκε από όλους τους συνδαιτυμόνες.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου υπήρξε άριστο μουσικό διάλειμμα υπό τη διεύθυνση του αποφοίτου Ανδρέα Παντέα. Έψαλλαν και τραγούδησαν οι φοιτητές και οι ιερείς.

Τα πτυχία στους αποφοίτους, με εισήγηση του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου, επέδωσαν, ο Γεν. Πρόξενος κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης στον κ. Mikhel (Innocent) Chang, ο Διευθυντής Επίσκοπος Αθηναγόρας στον π. Milan Radulovic για τον γιό του Milojko R. και ο Αρχιεπ. Σωτήριος στον κ. Ανδρέα Παντέα. Στους αποφοίτους έδωσαν εικόνες του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού, προστάτου της Ακαδημίας, ο Επίσκοπος Ιάκωβος, η Πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Καναδά κα Ζωή Βερούτη και η Πρόεδρος της ΕΚΤ κα Μπέτυ Σκουτάκη.

Τελευταίος και κύριος ομιλητής ήταν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, ο οποίος έδωσε πατρικές νουθεσίες με θέμα «Από πού ήλθατε και που πηγαίνετε». Ενθάρρυνε τους αποφοίτους να προχωρήσουν εμπρός, εμπιστευόμενοι τον Χριστό και τέλος τους ευχήθηκε σαν Επίσκοπος και πνευματικός τους πατέρας, καλό δρόμο και καλή αντάμωση και συνεργασία στις Κοινότητες που θα αναλάβουν να ποιμάνουν.

Η όλη τελετή έκλεισε με ύμνους, προσευχή και το πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος αναγνωρίζοντας τα θαυμάσιο έργο το οποίο έχει κάνει η Θεολογική Ακαδημία στα πρώτα είκοσι (20) χρόνια λειτουργίας της, την ονόμασε Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο.

Εφέτος συμπληρώθηκαν είκοσι τέσσερα χρόνια λειτουργίας της Ακαδημίας κατά τα οποία αποφοίτησαν πενήντα έξι (56) φοιτητές εκ των οποίων χειροτονήθηκαν τριάντα τέσσερεις (34). Συνεπώς, περίπου το ένα τρίτο (1/3) των ιερέων της Αρχιεπισκοπής Καναδά είναι απόφοιτοι της Θεολογικής Ακαδημίας. Αυτός ο απολογισμός ομιλεί πολύ δυνατά για το έργο και τη δράση της Θεολογικής Ακαδημίας.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement