Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τα Rafale στην Ελλάδα: «Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σου» είπε ο αρχηγός των έξι «γερακιών»

Με έξι νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale στη δύναμή της βρίσκει το 2022 την Πολεμική Αεροπορία. Το ρολόι έγραφε 12:44, μεσημέρι Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022, όταν τα έξι δικινητήρια γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Ωρα 09:25 Γαλλίας (δηλαδή ακριβώς στις 10:25 ώρα Ελλάδος), τα έξι Rafale απογειώθηκαν από το Ιστρ της Γαλλίας. Επειτα από μήνες εκπαίδευσης, θεωρητικής και πρακτικής, οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι που επελέγησαν για να οδηγήσουν την Πολεμική Αεροπορία προς την εποχή των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, ήταν έτοιμοι και με πιστοποίηση από την Dassault, την κατασκευάστρια εταιρεία των Rafale. Ετοιμοι, οι πρώτοι οκτώ Έλληνες πιλότοι όχι απλώς για μια επιχειρησιακή πτήση με τα Rafale αλλά και για την εκπαίδευση άλλων Ελλήνων ιπταμένων, αφού οι πρώτοι οκτώ έχουν πιστοποιηθεί και ως εκπαιδευτές στα Rafale.

mitsotakis-rafale__5_
mitsotakis-rafale__6_
mitsotakis-rafale__7_

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην βάση Τανάγρας, κατά την παραλαβή των έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το πτητικό και το καταδυτικό επίδομα για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας απαλλάσσονται από φορολόγηση. «Η Ελλάς θα παρακολουθεί πάντοτε την πρόοδο με την ελπίδα ότι με τα αεροπλάνα μας θα ανυψωθεί και η εθνική ιδέα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας μια φράση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Με την ίδια αποφασιστικότητα που κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή, η Ελλάδα κρατά ανοιχτή και την πόρτα τοθυ διαλόγου» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Τουρκία.

Κάποιες από τις ικανότητές τους αυτές, οι Έλληνες πιλότοι που βρίσκονταν στο κόκπιτ των Rafale για την απευθείας πτήση των δύο ωρών από το Ιστρ της Γαλλίας στην Τανάγρα της Ελλάδας, τις έδειξαν λίγο πριν την πρώτη προσγείωση των δικινητήριων γαλλικών μαχητικών στον διάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης απ’ όπου θα επιχειρούν στο μέλλον.

«Γεράκι red καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια», το μήνυμα του πύργου ελέγχου προς τους πιλότους των τεσσάρων μονοθέσιων και των δύο διθέσιων rafale στην πρώτη τους επικοινωνία με την Τανάγρα κατά τη διάρκεια της πρώτης προσέγγισης των μαχητικών αεροσκαφών στην Πτέρυγα Μάχης όπου εντάσσονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement