Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τσουχτερό κρύο τις επόμενες ώρες – Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Η κακοκαιρία «Διομήδης» υποχωρεί σταδιακά, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν σε ορισμένες περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το βράδυ της Πέμπτης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος διακόπηκε, στο ρεύμα προς Πάρνηθα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω παγετού.

Ο καιρός τις επόμενες ώρες, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη τις προσεχείς ημέρες θα «χτυπήσει» τη χώρα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Σε ανάρτησή του ανέφερε σχετικά: «Όπως έχουμε ενημερώσει και σε πρόσφατη ανάρτησή μας, ο Χειμώνας ήρθε για να μείνει για το υπόλοιπο του μήνα τουλάχιστον μιας και ο “Ωμέγα” εμποδιστής που αναπτύσσεται στη δυτική βορειοδυτική Ευρώπη (τέταρτο βίντεο) θα στέλνει κατά περιόδους ψυχρά κύματα προς την περιοχή μας.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας να επηρεαστούμε από ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όμως δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 7 με 8 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ -1 και 8 βαθμούς κελσίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement