Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία: Αύξηση στα self test και αλλαγές στα πρωτόκολλα

Αποφασισμένη να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους είναι η κυβέρνηση και αυτό τονίστηκε στην πρωινή σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση και στο υπ. Παιδείας, κυριαρχεί η άποψη ότι τα παιδιά είναι περισσότερο προστατευμένα στα σχολεία, καθώς υποβάλλονται σε τεστ, παρά στα σπίτια, όπου πολλές φορές δεν συμβαίνει αυτό.

Η κυβέρνηση, έχει εκφράσει την επιθυμία τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και να μη χρειαστεί οι μαθητές να επανέλθουν στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τις επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση και ομαλή ανάπτυξη των μαθητών αλλά και στη λειτουργία εν γένει των δομών της κοινωνίας.

Αν και η πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει το άνοιγμά τους να γίνει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένουν την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει αύριο Τρίτη με βασικό θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Ο αριθμός των κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και η ηλικιακή ομάδα των νέων ασθενών -ώστε να διαπιστωθούν αν οι νέοι ασθενείς ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μέχρι τα 18 έτη- είναι παράγοντες που θα παίξουν κομβικό ρόλο στις αποφάσεις.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν από τους ειδικούς σύμφωνα με τις πληροφορίες  είναι η αύξηση της συχνότητας των self test, ίσως ανά δεύτερη μέρα (αντί για 2 να διανέμονται 3 self test την εβδομάδα), η αυστηρότερη τήρηση των μέτρων, η συχνότερη απολύμανση των χώρων, καθώς και η μείωση του ποσοστού των μαθητών που απαιτείται, του γνωστού 50% συν 1, για την αναστολή της λειτουργίας ενός τμήματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

Advertisement