Απαγωγή στο Ντράφι: Το στενό περιβάλλον του 40χρονου επιχειρηματία υποψιάζονται οι αρχές - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή στο Ντράφι: Το στενό περιβάλλον του 40χρονου επιχειρηματία υποψιάζονται οι αρχές

Απαγωγή στο Ντράφι: Στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του επιχειρηματία εστιάζει πλέον η έρευνα των αστυνομικών αρχών, καθώς εκτιμάται ότι οι απαγωγείς γνώριζαν τον 40χρονο.

Οι αρχές επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν όσα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή και ειδικά το οπτικό υλικό (βίντεο) από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή. Έτσι εκτιμούν ότι θα εντοπίσουν το δρομολόγιο και τις κινήσεις των δύο οχημάτων που πήραν μέρος στην πρώτη φάση της απαγωγής, το κινητό τηλέφωνο του θύματος αλλά και τα στίγματα των κινητών που βρίσκονταν σε συγκεκριμένο πεδίο ερευνών την ώρα της απαγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αδερφό του επιχειρηματία το πρωί της Τετάρτης (28/12).

Το χρονικό της απαγωγής

Ο επιχειρηματίας είχε πάει σε μια ταβέρνα στο Ίλιον και την στιγμή που επέστρεφε σπίτι του μιλούσε με μια φίλη του στην Αμερική με βιντεοκλήση. Η γυναίκα είδε ακριβώς την επίθεση που δέχτηκε και σοκαρισμένη άκουσε και παρακολούθησε τα όσα συνέβησαν.

Η βιντεοκλήση διήρκησε 22 λεπτά, καθώς ξεκίνησε όταν ο επιχειρηματίας έφυγε από την ταβέρνα στο Ίλιον και ολοκληρώθηκε στις 12:02, όταν οι απαγωγείς βρήκαν το τηλέφωνο του 40χρονου και το έκλεισαν.

Το θύμα προσπαθούσε να καθυστερήσει τους δράστες στην συνομιλία που είχε μαζί τους, άλλα ένας εξ αυτών το κατάλαβε και απενεργοποίησε το κινητό.

Σύμφωνα με όσα είπε η κοπέλα, οι δράστες μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά. Αμέσως επικοινώνησε με τους συγγενείς του 40χρονου επιχειρηματία και τους ενημέρωσε τι είχε συμβεί. Στη συνέχεια οι συγγενείς ενημέρωσαν την αστυνομία. Η κοπέλα δεν είδε το πρόσωπο κάποιου εκ των δραστών.

Πώς κινούνται οι αρχές

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εργάζονται υπό άκρα μυστικότητα για τη διαλεύκανση του εγκλήματος. Ερευνούν επισταμένα το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή όπου τελέστηκε το συμβάν.

Προσπαθούν να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών, το δρομολόγιο τους, και αν και πότε ξεκίνησαν να παρακολουθούν τον 40χρονο επιχειρηματία. Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει ότι γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του, καθώς και λεπτομέρειες για την οικονομική του κατάσταση.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει το τελευταίο στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, ωστόσο δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το αυτοκίνητό του, που δεν αποκλείουν να πήραν μαζί τους οι δράστες. Παράλληλα αναζητούν πληροφορίες για το ενδεχόμενο απειλών, πιθανά οικονομικά ανοίγματα και διασυνδέσεις, από τις οποίες θα μπορούσαν να προέρχονται οι απαγωγείς.

Επιπλέον, έχουν ανασύρει το φάκελο της αιματηρής απόπειρας ληστείας που είχε εξελιχθεί στις 7 Αυγούστου 2020, όταν οι επίδοξοι ληστές είχαν τραυματίσει με πιστόλι τον αδελφό τού ομήρου, όταν εκείνος είχε αντιδράσει στις προθέσεις τους.

«Μάλλον μιλάμε για tiger kidnapping (απαγωγή της τίγρεως). Απαγωγή λίγων ωρών. Δεν φαίνονται επαγγελματίες, αλλά γι’ αυτόν το λόγο είναι και επικίνδυνοι. Είναι λίγο παράξενο ότι η είδηση της απαγωγής γνωστοποιήθηκε άμεσα, αλλά παρόλα αυτά, μετά από λίγες ώρες, προέβαλαν τις οικονομικές αξιώσεις τους προς τον αδελφό τού ομήρου και έστειλαν φωτογραφίες του. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για λύτρα ή “οφειλές”», αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση.

Η απαγωγή τύπου «tiger kidnapping» αναφέρεται σε υποθέσεις όπου οι δράστες αρπάζουν το θύμα τους, ζητούν άμεσα λύτρα, συνήθως μικρότερα χρηματικά ποσά, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του στόχου, και κρατούν τον όμηρο σε πρόχειρα καταλύματα ή μέσα σε όχημα που διαρκώς μετακινείται. Αυτές οι απαγωγές έχουν μικρή χρονική διάρκεια, καθώς οι δράστες επιδιώκουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα σε μικρό χρόνο. Το 2011-2012 είχαν εξελιχθεί 11 τέτοιες απαγωγές στη Δυτική Αττική, οι οποίες είχαν εξιχνιασθεί από τις διωκτικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Φωτιά ξέσπασε σε αμάξι που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα πίσω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οδό Ιωάννη Σόδη. Το συμβάν...

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινά η εξεταστική για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Χίου. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η “Όμικρον” βρίσκεται...

ΧΙΟΣ

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 17/1 και ώρα 17.00, ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες της...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνοδευόμενος από αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Βρουλής, επισκέφθηκε το έργο της παράκαμψης Καλλιμασιάς, όπου...