Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Xiakoslaos.gr σε Βαρβασιακό: Ο ξυλοδαρμός ανηλίκου συνέβη και ήμασταν παρόντες

Με αφορμή την ανακοίνωση του Βαρβασιακού και Εκπολιτιστικού Ομίλου Μικρασιατών Χίου σχετικά με το δημοσίευμα του xiakoslaos.gr περί επεισοδίων μεταξύ ανηλίκων που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη οφείλουμε να θέσουμε τα πράγματα στην πραγματική τους βάση.

Αρχικά, λανθασμένα στην εν λόγω ανακοίνωση κατηγορούμαστε για κιτρινισμό και μη διασταύρωση ειδήσεων, καθώς η δημοσιογράφος του Χιακού Λαού έτυχε να βρίσκεται παρούσα στο περιστατικό και μάλιστα να συμβάλλει στο να σταματήσει ο καβγάς και ο ξυλοδαρμός του ανηλίκου!

Ο Χιακός Λαός μίλησε με το ανήλικο θύμα της επίθεσης το οποίο μας μετέφερε ότι δεν γνώριζε τα άτομα που τον χτύπησαν, καθώς και ότι του έκλεψαν 15 ευρώ. Σημειώνουμε πως η μάρτυρας κατέθεσε όλα τα στοιχεία που χρειάζονταν στην Αστυνομία, η οποία κατέφτασε μετά από λίγο στο σημείο. Γείτονες της περιοχής διαβεβαίωσαν δε ότι τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές εκδηλώνονται κατά καιρούς.

Θα πρέπει να θυμίσουμε στον Βαρβασιακό και Εκπολιτιστικό Όμιλο Μικρασιατών Χίου πως ένα περιστατικό δεν είναι ως μη γενόμενο εάν δεν υπάρξει καταγγελία ή μηνυτήρια αναφορά στην Αστυνομία. Το πώς θα εξελιχθεί μία υπόθεση είναι στην διακριτική ευχέρεια του θύματος και η επίκληση της μη καταγγελίας αποτελεί bullying αυτή καθαυτή. Σε μία κοινωνία (την ελληνική ευρύτερα) η οποία μαστίζεται από τον τραμπουκισμό παιδιών και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις το τελευταίο που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να εγκαλούμε τα θύματα «γιατί δεν μίλησαν».

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν πως το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και το μεταδώσαμε, με πάσα προστασία στην ταυτότητα του θύματος, όπως οφείλουμε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε εφόσον κατέχουμε το ρεπορτάζ.

Ειλικρινά απορούμε από την ανακοίνωση που εκδόθηκε καθώς σε κανένα σημείο του αρχικού μας ρεπορτάζ δεν κατονομάζεται ο Βαρβασιακός και Εκπολιτιστικός Όμιλος Μικρασιατών Χίου, ούτε και επιρρίφθηκαν ευθύνες σε αυτόν για το περιστατικό ή για άλλα παρόμοια.

Οφείλουμε δε να ξεκαθαρίσουμε πως σε καμμία περίπτωση μία παρέα παιδιών δεν αποτελεί συμμορία. Είναι ωστόσο ευθύνη της κοινωνίας να σκύβει πάνω από τα όποια περιστατικά παιδικής παραβατικότητας.

Διαβάστε εδώ το αρχικό ρεπορτάζ του xiakoslaos.gr

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βαρβασιακός και Εκπολιτιστικός Όμιλος Μικρασιατών Χίου:

ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΧΙΟΥ
ΒΑΡΒΑΣΙ – ΧΙΟΣ

Χίος 29-11-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα σε τοπικά site για ξυλοδαρμό ανηλίκου στο Βαρβάσι από συμμορία ανηλίκων και ότι οι κάτοικοι της περιοχής βεβαιώνουν ότι τα γεγονότα αυτά γίνονται συχνά.

Δεν μπήκαν στον κόπο να διερευνήσουν το γεγονός, ούτε υπήρξε επίσημη καταγγελία από κάποιον γονέα, αν ίσχυαν οι συκοφαντίες του εν λόγω δημοσιεύματος. Αυτό λέγεται κιτρινισμός κι όχι δημοσιογραφία.

Τόσο μεγάλος ήταν ο ζήλος τους να διαλευκανθεί το «έγκλημα» και να πιαστούν «οι δράστες» ώστε προώθησαν την συγκεκριμένη ανάρτηση και σε site της Αθήνας.

Το ΔΣ συμβούλιο του σωματείου σε έκτακτη συνεδρίασή του ανακοινώνει τα εξής:

Είναι λυπηρό φαινόμενο να χαρακτηρίζει κάποιος 14χρονα παιδιά συμμορία τόσο εύκολα και χωρίς αποδείξεις.

Δεν αρέσει σε κάποιους το γεγονός ότι ακόμα στο ΒΑΡΒΑΣΙ τα παιδιά παίζουν στις γειτονιές και δεν κάθονται μέσα στο σπίτι με τα κινητά και τους υπολογιστές.

Ξεχνάνε κάποιοι ότι στο ΒΑΡΒΑΣΙ οι άνθρωποι αγωνίζονται για να επιβιώσουν και ίσως δεν έχουν ούτε υπολογιστές ούτε ΤΑBLET.

Ξεχνάνε κάποιοι τα δικά τους παιδικά χρόνια.

Δεν αρέσει προφανώς σε κάποιους ότι στο ΒΑΡΒΑΣΙ δραστηριοποιούνται δύο σύλλογοι με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Παιδιά 14χρονα τα οποία έπαιζαν και ενδεχομένως να είχαν μεταξύ τους κακή συμπεριφορά (bulling) δεν τα στιγματίζουμε τόσο εύκολα.

Ας ασχοληθούν τα ΜΜΕ με τις γειτονιές οι οποίες διαχρονικά είναι εγκαταλειμμένες. Το γεγονός ότι όλα τα πεζοδρομία είναι κατειλημμένα από αυτοκίνητα και οι άνθρωποι (ειδικά οι ηλικιωμένοι ) δεν μπορούν να περπατήσουν με ασφάλεια (από ΒΑΡΒΑΣΙ προς την πόλη) δεν ενόχλησε κανέναν.

Τέλος επειδή οι πρόγονοι μας όταν ήρθαν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία βίωσαν ρατσισμό (δεν θα ξεχάσουμε την έκφραση τουρκόσποροι) δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοια προσβλητικά και ρατσιστικά δημοσιεύματα στο μέλλον.

Για το ΔΣ του ΒΑΡΒΑΣΙΑΚΟΥ

Ο πρόεδρος

Ιωάννης Καρράς

*Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement