Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί στην Κηφισιά: Ντυμένος σαμουράι σκότωσε τον υπάλληλο της εταιρείας φυσικού αερίου

Κηφισιά: Ένα μικρό οπλοστάσιο είχε στο σπίτι του ο 40χρονος από την Κηφισιά που το πρωί του Σαββάτου σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στη λεωφόρο Τατοΐου, σκοτώνοντας έναν υπάλληλο εταιρείας φυσικού αεριού και τραυματίζοντας έναν συνάδελφο του.

Ένα περίστροφο, ένα μεταλλικό τσεκούρι, ένα ξίφος, δύο αυτοσχέδια και μία στολή πολεμικών τεχνών βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο σπίτι του 40χρονου, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 43χρονου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός ακόμη 43χρονου στη Νέα Ερυθραία, το πρωί της Κυριακής.

Κατόπιν έρευνας στο σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • περίστροφο
  • μεταλλικό τσεκούρι,
  • ξίφος με μήκος λάμας 67 εκατ. με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • ξιφίδιο με μήκος λάμας 20 εκατ. με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • 2 αυτοσχέδια δρεπάνια,
  • 2 ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου,
  • στολή πολεμικής τέχνης,
  • 36 φυσίγγια,
  • 6 κάλυκες,
  • νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο.

Κηφισιά: Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο δράστης, που έμενε σε πολυκατοικία στην οδό Σκουφά, αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Στο παρελθόν μάλιστα είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική, ωστόσο το διάστημα αυτό βρισκόταν στο σπίτι του.

Ο δράστης ήταν γείτονας με το ένα από τα θύματά του. «Έχεις βάλει τον εργάτη να μου κάνει μαύρη μαγεία», φέρεται να είπε στον 43χρονο που κατέληξε και άρχισε να πυροβολεί, τουλάχιστον πέντε φορές.

Μετά επέστρεψε σπίτι του, για να ξαναοπλίσει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών. Ανέβηκε στην ταράτσα όπου ευτυχώς τον πρόλαβαν και τον συνέλαβαν οι άντρες της Αμεσης Δράσης.

Ο δράστης φέρεται να διαπληκτίστηκε για το κόστος του φυσικού αερίου, άρχισε να τους λέει περί «μαύρης μαγείας» και κατέληξε να τραβά όπλο – το οποίο κατείχε παράνομα- και να πυροβολεί το έναν στην κοιλιακή χώρα και στον μηρό και τον δεύτερο επίσης στον μηρό.

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου ένας έχασε τη μάχη, ενώ ο άλλος νοσηλεύεται.

Ο 40χρονος επέστρεψε στο σπίτι του, όπου μένει με την κατάκοιτη μητέρα του και εντοπίστηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας του από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας, ωστόσο τον καταδίωξαν και τελικά παραδόθηκε στις αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι άνθρωπος που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχε πυροβολήσει και στο παρελθόν ζώα και κάδους.

Κηφισιά: «Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω»

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν συνελήφθη φώναζε: «Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω!», ενώ πριν ανοίξει πυρ, φέρεται να είπε: «Όπως έφυγαν οι σφαίρες από το όπλο μου, έτσι και οι κατάρες που μου ρίχνατε». Στη συνέχεια πυροβόλησε πέντε φορές, όπως αναφέρουν τα έως τώρα στοιχεία, και έφυγε από το σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο σημείο, αναφέρθηκε και στην ταυτότητα του δράστη. Όπως είπε, ένα από τα θύματα είναι μηχανικός ο οποίος εργαζόταν εκείνη την ώρα, μαζί με έναν υπάλληλο, για την τοποθέτηση φυσικού αερίου σε σπίτι στην περιοχή. Ο μηχανικός, όπως είπε, μένει στη γειτονιά. Όσον αφορά στις σκηνές που αντίκρισε μετά τους πυροβολισμούς είπε: «Ακούω ξαφνικά πολλούς πυροβολισμούς. Είδα τον έναν πεσμένο κάτω και φώναζε «βοηθήστε με». Ο άλλος του έλεγε «Βασίλη κρατήσου». «Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Πέρασαν 3 ασθενοφόρα. Οι αστυνομικοί δεν μας έλεγαν κάτι. Καταλάβαμε ότι κάποιοι ήταν τραυματισμένοι» είπαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στην Κηφισιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement