Η Εκκλησία της Κρήτης επιλέγει σήμερα το Tριπρόσωπο - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Εκκλησία της Κρήτης επιλέγει σήμερα το Tριπρόσωπο

Η Σύνοδος της Κρήτης εκλέγει σήμερα Τρίτη, το Tριπρόσωπο για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου. Οι εργασίες της Συνόδου αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα, προκειμένου η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, να εκλέξει με μυστική ψηφοφορία, τους τρεις υποψήφιους για τη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, τους τρεις δηλαδή Ιεράρχες οι οποίοι θα αποτελέσουν το Τριπρόσωπο από το οποίο θα προκύψει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, όπου με μυστική ψηφοφορία οι 8 Μητροπολίτες της Κρήτης θα εκλέξουν τους τρεις Ιεράρχες οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι για τη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Κρήτης.Η σημερινή εκλογή παρουσιάζει και ένα ακόμα ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά η εκλογή του Τριπρόσωπου γίνεται ως εσωτερική διαδικασία και όχι με επιλογή του Τριπρόσωπου από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως γινόταν έως ότου αλλάξει ο νόμος το 2014.

Τα ονόματα των τριών υποψηφίων θα τεθούν στη συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι εν χηρεία κηρύχθηκε από το Φανάρι η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ανοίγοντας τον δρόμο για την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, τον οποίο κατατάσσει στους εφησυχάζοντες Ιεράρχες.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνεδρίασε στις αρχές του μήνα και συζήτησε το θέμα που προέκυψε από την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, και προέτρεψε την Επαρχιακή Σύνοδο της Κρήτης να προχωρήσει στην κατάρτιση τριπροσώπου με σκοπό την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, εκφράζοντας τη στοργή και ευαρέσκειά της προς τον κ. Ειρηναίο.

Η Σύνοδος έλαβε υπόψη τις ένορκες πιστοποιήσεις των τριών γιατρών, Καθηγητών Πανεπιστημίου για τα χρόνια προβλήματα υγείας του Αρχιεπισκόπου, τονίζοντας ότι ήταν μία δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο, την προσφορά και το έργο του Σεβασμιωτάτου κ. Ειρηναίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Φωτιά ξέσπασε σε αμάξι που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα πίσω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οδό Ιωάννη Σόδη. Το συμβάν...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερημένη μεταφορά του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά στο νοσοκομείο, παρότι νοσούσε βαρύτατα από κορωνοϊό, διερευνάται με εντολή της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 όλα τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, οι τακτικές χειμερινές...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 44χρονος ιερέας από τα Γρεβενά, που νοσούσε με κορονοϊό. Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, ο 44χρονος ιερέας Χρήστος Τσιοτίκας,...