Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Τα πτώματα 14 μεταναστών εντοπίστηκαν στις ακτές της νήσου Τζέρμπα

Την ανεύρεση 14 πτωμάτων μεταναστών εντόπισαν τις τελευταίες ημέρες στις ακτές της νήσου Τζέρμπα, οι Αρχές της Τυνησίας.

«Πτώματα άρχισαν να ξεβράζονται στις ακτές της νήσου Τζέρμπα την Παρασκευή. Έχουν βρεθεί δεκατέσσερα πτώματα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική», δήλωσε ο εισαγγελέας Φατί Μπακούς στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ένας Αιγύπτιος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από το διαβατήριο που βρέθηκε πάνω του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες Τρίτη (24/4), οι αρχές της Τυνησίας είχαν ανακοινώσει ότι ανοικτά των ακτών της πόλης Σφαξ η ακτοφυλακή είχε ανασύρει από το Σάββατο τα πτώματα άλλων 22 μεταναστών.

Σημειώνεται πως η Τυνησία είναι, μαζί με τη Λιβύη, βασικό σημείο αναχώρησης για χιλιάδες μετανάστες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τις συγκρούσεις σε άλλα μέρη της Αφρικής και τη Μέση Ανατολή, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, 2.498 άνθρωποι πνίγηκαν ή τα ίχνη τους χάθηκαν στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο πέρυσι, αριθμός αυξημένος κατά 75% σε σύγκριση με το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ακολουθία των Παθών τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ....

Advertisement