Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούν την Ουάσιγκτον για προσπάθεια παρέμβασης στις ρωσικές προεδρικές εκλογές

Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR) κατηγόρησε χθες Δευτέρα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να παρέμβουν στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει ακόμη και να εξαπολύσει κυβερνοεπίθεση στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ουσιαστικά έχει εξασφαλισμένη την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές αυτής της εβδομάδας, έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ξένης δύναμης να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία θα θεωρηθεί ως επιθετική ενέργεια.

Όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης από τη Μόσχα, η SVR διαθέτει πληροφορίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει στόχο να παρέμβει στις εκλογές. «Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση Μπάιντεν έχει αναθέσει σε αμερικανικές ΜΚΟ την αποστολή να επιτύχουν μείωση της συμμετοχής στις εκλογές», ανέφερε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που επίσης επισημαίνει ότι «με τη συμβολή κορυφαίων Αμερικανών ειδικών σε θέματα πληροφορικής, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν κυβερνοεπιθέσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, οι οποίες θα καταστήσουν αδύνατη την καταμέτρηση των ψήφων σημαντικού ποσοστού Ρώσων ψηφοφόρων».

Εντούτοις, η SVR, η οποία διαδέχτηκε την υπηρεσία ξένης κατασκοπείας της Πρώτης Διεύθυνσης της KGB, δεν παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τους ισχυρισμούς της.

Για τη Δύση πλέον ο Πούτιν θεωρείται ως δικτάτορας και εγκληματία πολέμου, που έχει οδηγήσει τη Ρωσία σε επιθετικές ενέργειες ιμπεριαλιστικού τύπου, αποδυναμώνοντας τη χώρα του και πληγώνοντας την κρατική υπόσταση της Ουκρανίας, ενώ έχει ενώσει τις δυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε μια αποστολή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν από την πλευρά του θεωρεί τον πόλεμο της Ουκρανίας ως μια υπαρξιακή μάχη μεταξύ ενός «ιερού» ρωσικού πολιτισμού και μιας αλαζονικής Δύσης που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, βρίσκεται σε πολιτιστική, πολιτική και οικονομική παρακμή και προσπάθησε να ταπεινώσει τη Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Την περασμένη εβδομάδα, το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε ότι δεν θα παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο και απέρριψε τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι η Μόσχα ενορχήστρωσε διαδικτυακές εκστρατείες για να επηρεάσει τις προηγούμενες αμερικανικές εκλογές του 2016 και του 2020.

Πηγή: Reuters

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

Advertisement