Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς τον βασιλιά Κάρολο η επιμνημόσυνη δέηση στο κάστρο του Ουίνδσορ για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα παραστεί στην επιμνημόσυνο τελετή για τον στενό του φίλο και δεύτερο ξάδελφο του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο της Ελλάδας, καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο.

Η βασίλισσα Καμίλα θα ηγηθεί των μελών της βασιλικής οικογένειας που θα συγκεντρωθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, στις 27 Φεβρουαρίου προς τιμήν του πρώην και τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνος Β’ ο οποίος πέθανε σε ηλικία 82 ετών τον περασμένο Ιανουάριο ήταν πρώτος ξάδελφος εξ αγχιστείας και  φίλος του πρίγκιπα Φίλιππου, του εκλιπόντος Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο Κάρολος είχε στενή φιλία με τον Κωνσταντίνο, τον οποίο επέλεξε ως νονό για τον γιο του Ουίλιαμ, τον σημερινό πρίγκιπα της Ουαλίας.

Ο πρώην μονάρχης είναι επίσης νονός της κόρης του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας Μάικλ του Κεντ, λαίδης Γκαμπριέλα Κίνγκστον.

Ο Κάρολος, 75 ετών, ο οποίος διαγνώστηκε με μια άγνωστη μορφή καρκίνου πριν από λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες, δεν εκτελεί δημόσια καθήκοντα όσο κάνει θεραπεία.

Η Καμίλα και άλλα μέλη της οικογένειας θα είναι μαζί με τη χήρα του εκλιπόντος βασιλιά, την τέως βασίλισσα Άννα-Μαρία, τον μεγαλύτερο γιο τους, τον πρίγκιπα διάδοχο Παύλο, άλλα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας και ξένους βασιλείς για τη βρετανική επιμνημόσυνη δέηση στον κυρίως ναό του παρεκκλησιού του 15ου αιώνα στο Ουίνδσορ.

Ο Κάρολος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου στην Αθήνα πέρυσι λόγω υποχρεώσεων, μεταξύ των οποίων και η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, και η αδελφή του, η πριγκίπισσα Άννα, τον εκπροσώπησε στην τελετή.

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας είναι μία από τις αδελφές του Κωνσταντίνου, ενώ η παραιτηθείσα βασίλισσα Μαργκρέτε Β’ της Δανίας ήταν κουνιάδα του.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement