Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Αναποφάσιστοι» ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν με τη βασιλική τους ιδιότητα – Εγκαινίασαν νέα ιστοσελίδα ως δούκας και της δούκισσα του Σάσεξ

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν εγκαινίασαν μια νέα ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τον τίτλο τους, «Σάσεξ», κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει νέα διαμάχη με τη βασιλική οικογένεια.

Η νέα επωνυμία τους από τον ιστότοπο της Archewell, sussex.com, φαίνεται να τονίζει τη βασιλική τους ιδιότητα, με ένα βασιλικό οικόσημο και το μήνυμα: «Το γραφείο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ».

Μια φωτογραφία του ζευγαριού να χαμογελάει στους περσινούς Αγώνες Invictus είναι η πρώτη εικόνα του ιστότοπου.

Δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο φιλοξενούν διαφορετικές αντιδράσεις. «Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν είναι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ. Αυτό είναι γεγονός. Είναι το επώνυμο και το οικογενειακό τους όνομα», ισχυρίζεται πηγή της Μέιλ.

Ένα μικρό βιογραφικό για τον πρίγκιπα Χάρι στη σελίδα δεν αναφέρει τη βασιλική οικογένεια, αλλά περιγράφει τον Χάρι ως «ανθρωπιστή, στρατιωτικό βετεράνο, υπέρμαχο της ψυχικής υγείας και περιβαλλοντικό αγωνιστή».

Η βιογραφία του πρίγκιπα Χάρι στη σελίδα δεν αναφέρει τη βασιλική οικογένεια, αλλά περιγράφει τον Χάρι ως «ανθρωπιστή, βετεράνο του στρατού, υπέρμαχο της ψυχικής υγείας και αγωνιστή για το περιβάλλον».

Ο νέος ιστότοπος παραπέμπει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του ζευγαριού, το Ίδρυμα Archewell, και στην εταιρεία παραγωγής, Archewell Productions.

Το όνομα «Archewell» είχε αντικαταστήσει το εμπορικό σήμα του ζευγαριού Sussex Royal, αφού η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ απαγόρευσε στο ζευγάρι να το χρησιμοποιεί όταν αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα πριν από τέσσερα χρόνια.

«Θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν έναν τίτλο που πέρασαν χρόνια προσβάλλοντας τον»

Η γνώστρια επί των βασιλικών θεμάτων Angela Levin δήλωσε ότι ήταν «αξιολύπητο» το ζευγάρι να χρησιμοποιεί το βασιλικό οικόσημο. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα The Sun: «Εξαργυρώνουν τις βασιλικές τους διασυνδέσεις που λένε ότι μισούν τόσο πολύ. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ θα ήταν έξαλλη γιατί υποσχέθηκαν ότι δεν θα το έκαναν αυτό. Θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν έναν τίτλο που πέρασαν χρόνια προσβάλλοντας τον».

Σύμφωνα με τους όρους μιας συμφωνίας που συνήφθη με το Παλάτι, ο Χάρι και η Μέγκαν μπορούν να χρησιμοποιούν τους τίτλους Δούκας και Δούκισσα, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τον τίτλο HRH (Αυτού Μεγαλειότης) στις εμπορικές τους δραστηριότητες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement