Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – Ανώτατο Δικαστήριο: Υπέρ της αφαίρεσης του συρματοπλέγματος στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε αυτή τη Δευτέρα υπέρ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να αφαιρέσει το συρματόπλεγμα που τοποθέτησαν οι αρχές του Τέξας σε ένα τμήμα των συνόρων με το Μεξικό για να σταματήσουν την άφιξη μεταναστών.

Με πέντε ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά, το ανώτατο δικαστήριο συμφώνησε με την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία χαρακτήρισε το συρμπατόπλεγμα εμπόδιο για τους πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας να έχουν πρόσβαση στην περιοχή και να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Αφού άκουσε την απόφαση, ο εισαγγελέας του Τέξας, Ρεπουμπλικανός Ken Paxton, είπε στον λογαριασμό του X ότι η άρση των συνοριακών φραγμών «δεν θα βοηθήσει στην επιβολή του νόμου ούτε θα διατηρήσει τους Αμερικανούς πολίτες ασφαλείς».

«Αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και ελπίζω να υπερασπιστώ την κυριαρχία του κράτους», πρόσθεσε.
Ο κυβερνήτης του Τέξας, Ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Άμποτ, διέταξε την τοποθέτηση συρματοπλέγματος σε ένα τμήμα των συνόρων στο Eagle Pass ως μέρος του σχεδίου του να μειώσει τη διέλευση μεταναστών.

Αφού οι πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας έκοψαν μέρος του καλωδίου, η κυβέρνηση του Τέξας μήνυσε την ομοσπονδιακή διοίκηση, ισχυριζόμενη ότι προκάλεσαν ζημιές σε κρατική περιουσία.
Ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε αρχικά υπέρ της κυβέρνησης Μπάιντεν, αλλά στη συνέχεια το Εφετείο του Πέμπτου Περιφερειακού Εφετείου τάχθηκε στο πλευρό του Τέξας, αποδεικνύοντας ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες μπορούσαν να μετακινήσουν το φράγμα μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τώρα, όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση του εφετείου, με πολύ ισχνή πλειοψηφία.
Οι προοδευτικοί δικαστές Sonia Sotomayor, Elena Kagan και Ketanji Brown Jackson ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης Biden οπως και οι συντηρητικοί John Roberts και Amy Barrett.

Ο κυβερνήτης του Τέξας διεξήγαγε πολιτική, μέσα ενημέρωσης και δικαστική μάχη εναντίον του Μπάιντεν για τη διαχείριση της μετανάστευσης στα σύνορα.
Εκτός από την τοποθέτηση του συρματοπλέγματος, ο Άμποτ έχει στείλει δεκάδες λεωφορεία με μετανάστες στην Ουάσιγκτον και σε πολλές άλλες πόλεις που διοικούνται από Δημοκρατικούς.
Τοποθέτησε επίσης ένα αμφιλεγόμενο φράγμα σε ένα τμήμα του Ρίο Γκράντε που χωρίζει τα σύνορα μεταξύ Τέξας και Μεξικού και προώθησε έναν νόμο για την ποινικοποίηση των μεταναστών που περνούν παράνομα τα σύνορα, Και τα δύο μέτρα επικρίθηκαν έντονα από τον πρόεδρο του Μεξικού, Andrés Manuel Lopez Obrador.

Πηγή: RTVE/EFE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

Advertisement