Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συναγερμός της αντιαεροπορικής άμυνας-Εκρήξεις τα ξημερώματα στο Κίεβο

Νέα ρωσική επιδρομή με drones από τις πρώτες πρωινές ώρες αντιμετωπίζει η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας ενώ στο Κίεβο ήχησαν εκρήξεις . Συναγερμοί σήμαναν επίσης σε αρκετές άλλες ουκρανικές πόλεις.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, έκανε λόγο για εκρήξεις στην πρωτεύουσα περίπου μια ώρα αφού η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας της πρωτεύουσας ανέφερε πως εντόπισε drones να πετούν προς την πόλη.

Σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, στάλθηκαν να πλήξουν την ουκρανική πρωτεύουσα 35 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι ιρανικού σχεδιασμού, τα οποία όπως διαβεβαίωσαν καταρρίφθηκαν όλα ανεξαιρέτως.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονταν από τις 02:30 ( ώρα Ελλάδας) οι περιφέρειες του Κιέβου, της Τσερνίχιβ, της Τσερκάσι, της Μικολάιφ και της Χερσώνας.

Ο δήμαρχος της Μικολαίφ ενημέρωσε πως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ρωσικά UAVs-καμικάζι μέσα στην πόλη και συντρίμμια προκάλεσαν πυρκαγιά.

Εννέα ρωσικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν απο βάση της βόρειας Ρωσίας, συμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Τα ρωσικά Τουπόλεφ (Tu-95MS) ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο ‘Αλένια’ με κατεύθυνση προς τα νοτιοανατολικά, ανέφερε η ουκρανική αεράμυνα του Κιέβου.

Παρόμοιες πτήσεις έγιναν και την Παρασκευή όταν η Μόσχα εξαπέλυσε σειρά συνδυασμένων πληγμάτων σε ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

Χτες Δευτέρα, ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι τα πλήγματα κατά της Ουκρανίας θα πυκνώσουν, σε αντίποινα για τον άνευ προηγουμένου βομβαρδισμό της πόλης Μπιέλγκοροντ το Σάββατο με 25 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε παιδιά.

Πλήγματα απο τις ρωσικές δυνάμεις σημειώθηκαν και την Πρωτοχρονιά, με την ουκρανική πλευρά να μιλά για για αριθμό «ρεκόρ» ρωσικών drones.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στον Economist τόνισε πως η αντίληψη ότι η Ρωσία νικά δεν είναι παρά εντύπωση και επέμεινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης υφίστανται μεγάλες απώλειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

Advertisement