Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: «Δεν έχω αλλάξει αριθμό τηλεφώνου», απαντά στον Πούτιν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Παρασκευή (15/12) ότι «δεν έχει αλλάξει αριθμό τηλεφώνου» και ότι είναι πάντα διαθέσιμος για επικοινωνία, εάν ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει να κάνει «σοβαρές προτάσεις» για την ειρήνη στην Ουκρανία.

«Εάν ο πρόεδρος Πούτιν επιθυμεί διάλογο και έχει σοβαρές προτάσεις για να υπάρξει πρόοδος, έξοδος από τη σύγκρουση και για την οικοδόμηση βιώσιμης ειρήνης, η οποία θα σέβεται το διεθνές δίκαιο και επομένως τα συμφέροντα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, θα του μιλήσω στο τηλέφωνο», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Γαλλία θα είναι πάντα στην περίπτωση αυτή «μια δύναμη που θα βοηθήσει και που θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να έχει ένα αποτέλεσμα», συνέχισε ο Μακρόν υπενθυμίζοντας τις προσωπικές του προσπάθειες να εμποδίσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και μετά, να τη σταματήσει κατά τους πρώτους μήνες.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι είναι πάντα πρόθυμος για διάλογο με τον Γάλλο ομόλογό του αλλά ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έβλεπε κάποιο νόημα σε αυτό και συνεπώς σταμάτησε κάθε επαφή.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Γαλλία. Αλλά από κάποια στιγμή και μετά, ο Γάλλος πρόεδρος έκοψε τις σχέσεις του με εμάς», δήλωσε ο Πούτιν στη μεγάλη ετήσια συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μόσχα.

«Εάν ενδιαφέρεται (για διάλογο σ.σ.), είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε. «Εάν ο Γάλλος πρόεδρος δεν θέλει επικοινωνία μαζί μας, δεν το κρίνω», τόνισε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΧΙΟΣ

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια των ναυτικών για τις αδικαιολόγητες...

Advertisement