Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Φραγκίσκος: Ο τάφος μου είναι έτοιμος, προς το παρόν δεν σκέφτομαι να παραιτηθώ

O Ποντίφικας Φραγκίσκος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο N+.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Βαλεντίνα Αλαζράκι, ο Πάπας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον θάνατό του, στην υγεία του και τα σχετικά ταξίδια του, στο ενδεχόμενο παραίτησής του, ενώ μίλησε και το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Αργεντινής, Χαβιέ Μίλεϊ.

“Ο τάφος είναι ήδη έτοιμος, προσευχηθείτε για την υγεία μου”
Σχετικά με τον θάνατό του, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε πως “το μόνο που απομένει είναι η προετοιμασίες. Ήμουν με τον τελετάρχη για να προετοιμάσω την τελετή της κηδείας του Πάπα, την απλοποιούμε αρκετά” και είπε πως “ο τάφος είναι ήδη έτοιμος”.
“Θέλω να ταφώ στη Σάντα Μαρία Ματζόρε”, η εκκλησία της Ρώμης στην οποία προσεύχεται πριν και κάθε ταξίδι του, αλλά και όπου ο Άγιος Ιγνάτιος Λογιόλα, ιδρυτής της θρησκευτικής αδελφότητας των Ιησουιτών (από την οποία προέρχεται ο Πάπας Φραγκίσκος) τέλεσε την πρώτη του λειτουργία τα Χριστούγεννα του 1538.
Ο Πάπας Μπεργκόλιο είναι πολύ αφοσιωμένος στη Σάντα Μαρία Ματζόρε. “Ακόμα και πριν (γίνω ποντίφικας) όταν ήρθα στη Ρώμη, πήγαινα εκεί τα πρωινά της Κυριακής, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος δεσμός”.

https://video.corriere.it/cronaca/rivelazione-papa-francesco-ho-preparato-mia-tomba-santa-maria-maggiore/cf188642-998e-11ee-97fb-911ff9649ac6

Μάλιστα η Corriere della Sera σχολιάζει πως “με το γνωστό του χιούμορ” ο Πάπας Φραγκίσκος ειρωνεύτηκε πως “η νέα τελετή θα είναι η πρώτη μου”.

Η δημοσιογράφος ρώτησε εάν θα πρέπει να ανησυχούμε λίγο, και ο Πάπας απάντησε “ναι, λίγο, ναι. Θέλω να προσεύχεστε για την υγεία μου”.
“Τα γηρατειά δεν έρχονται από μόνα τους. Τα γηρατειά σε ωριμάζουν πολύ, είναι ωραίο”.

“Επιβεβαιωμένο για το 2024 μόνο το ταξίδι στο Βέλγιο”
Αναφερόμενος στα ταξίδια του, ο Πάπας Φραγκίσκος – ο οποίος στις 17/12 θα κλείσει τα 87 του έτη – παραδέχτηκε πως “μερικές φορές οι άνθρωποι μου λένε ότι είμαι απερίσκεπτος επειδή έχω όρεξη να κάνω πράγματα και να μετακινούμαι” και τόνισε πως “όλα τα ταξίδια τώρα επανεξετάζονται”. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε πως μέχρι στιγμής για το 2024 μόνο το ταξίδι στο Βέλγιο έχει επιβεβαιωθεί, ενώ τα ταξίδια σε Αργεντινή και Πολυνησία θα πρέπει να επανεξεταστούν.

Ο Πάπας έλαβε πρόσκληση από τον Χαβιέ Μίλεϊ (που τον είχε αποκαλέσει ‘εκπρόσωπο του Κακού στη Γη’)’
Σχετικά με το ταξίδι στο Μπουένος Άιρες, ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε πως “έλαβε πρόσκληση” από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Χαβιέ Μίλεϊ.
Ο Μίλεϊ είχε πει πως “ο Πάπας έχει συγγένεια με τους δολοφόνους κομμουνιστές”, τον αποκάλεσε “εκπρόσωπο του Κακού στη Γη” και στο τέλος των της προεκλογικής του εκστρατεία το επιτελείο του νυν αργεντινού προέδρου είχε ζητήσει “την αναστολή των διπλωματικών σχέσεων με το Βατικανό όσο επικρατεί ολοκληρωτικό καθεστώς στην Εκκλησία”. Το Βατικανό δεν σχολίασε ποτέ τις δηλώσεις, και έτσι για πρώτη φορά ο Πάπας μίλησε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όσα λέγονται στην προεκλογική εκστρατεία πέφτουν από μόνα τους”.

https://twitter.com/ultimora_pol/status/1699837033949327547/video/1

Ο Πάπας ‘προς το παρόν’ απορρίπτει το σενάριο παραίτησής του
Τέλος, η συνέντευξη προχώρησε και στο σενάριο παραίτησής του, όπως έκανε και ο προκάτοχός του, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’. Ένα σενάριο το οποίο “προς το παρόν” ο Πάπας Φραγκίσκος απορρίπτει και που μάλιστα σχολιάζει ως φήμες που έμαθε “με πολλή συμπάθεια”.
“Το παράδειγμα του Βενέδικτου ΙΣΤ΄ είναι καλό για μένα, αλλά ζητώ από τον Κύριο να μπορώ να πω ‘αρκετά’, ανά πάσα στιγμή, αλλά όταν Εκείνος το θελήσει” είπε ο Μπεργκόλιο, και σχολιάζοντας την προσωπικότητα του Ράτσινγκερ, δήλωσε πως “ο Βενέδικτος ήταν ένας σπουδαίος και ταπεινός άνθρωπος που, όταν συνειδητοποιούσε τα όριά του, είχε το θάρρος να πει αρκετά. Τον θαυμάζω”.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σημείο των καιρών είναι ότι η δεύτερη αυτή γενιά του Kona σχεδιάστηκε εν λευκώ με βάση την ηλεκτρική του έκδοση: αυτή η προτεραιότητα ήταν...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Αναστάς Κύριος που είναι ο Άρχων και εξουσιαστής ειρήνης, όπως λέμε στα ιερά μας βιβλία, να φωτίσει τους ισχυρούς της γης να καταλήξουν...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν και πάλι να απολαύσουν μια αποκλειστική υπηρεσία μεταφοράς με πολυτελή οχήματα από την τρέχουσα γκάμα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοτοσικλέτα του συγκεκριμένου αναβάτη τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους στην περιοχή της Βουλιαγμένη, διότι δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας. Ο αναβάτης...

Advertisement