Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Με ρώτησαν αν θα αναλάμβανα προσωρινά πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων – Στηρίζει τον Τζιμ Τζόρνταν για τη θέση

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίσθηκε πως αναφέρθηκε η ιδέα να αναλάβει ο ίδιος προσωρινά τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κάτοχος της οποίας καθαιρέθηκε.

Ο Κέβιν Μακάρθι, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής, αποπέμφθηκε την Τρίτη με μια ιστορική ψηφοφορία στο Κογκρέσο, θύμα αδελφοκτόνων διενέξεων στους κόλπους του κόμματός του έπειτα από εξέγερση τραμπικών βουλευτών.

«Μου ζήτησαν να μιλήσω ως ενοποιός επειδή έχω τόσους φίλους στο Κογκρέσο», δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο Τραμπ μιλώντας στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό Fox News.

«Αν δεν καταφέρνουν να κερδίσουν την ψηφοφορία, με ρώτησαν αν θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αναλάβω την προεδρία μέχρι να βρουν κάποιον να την αναλάβει μακροπρόθεσμα αφού εγώ είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», πρόσθεσε.

Όμως η πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μπάρμπαρα Κόμστοκ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό CNN πως ο Τραμπ δεν μπορεί να αναλάβει τη θέση αυτή επειδή έχουν απαγγελθεί σε βάρος του ποινικές κατηγορίες.

«Δυστυχώς δεν γνωρίζει τους κανόνες της Βουλής, οι οποίοι προβλέπουν πως δεν μπορείς να είσαι πρόεδρός της, εφόσον έχουν απαγγελθεί σε βάρος σου κατηγορίες», δήλωσε η Κόμστοκ.

Ο Τραμπ, φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, πρόκειται να δικαστεί από τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ουάσινγκτον. Κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020, τις οποίες έχασε από τον δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί ποινικές κατηγορίες, διώκεται επίσης στην Τζόρτζια επειδή επιχείρησε να χειραγωγήσει τις εκλογές του 2020, καθώς και στη Νέα Υόρκη, για μια υπόθεση λογιστικής απάτης που συνδέεται με πληρωμές για την εξαγορά της σιωπής μιας ηθοποιού πορνογραφικών ταινιών.

Ο Τραμπ πρόκειται επίσης να δικαστεί το Μάιο 2024 στη Φλόριντα για την αμέλεια που επέδειξε στη διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο.

Σε βάρος του Τραμπ και των δύο γιων του, των Έρικ Τραμπ και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, έχει επίσης ασκηθεί αγωγή στη Νέα Υόρκη για απάτες αναφορικά με την αξία των ακινήτων του.

Ο Τραμπ στηρίζει τον Τζιμ Τζόρνταν για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει τον Τζιμ Τζόρνταν για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά την αποπομπή του Κέβιν Μακάρθι, όπως δήλωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στην πλατφόρμα του Truth Social.

“Αυτός (ο Τζόρνταν) είναι ΔΥΝΑΤΟΣ στο Έγκλημα, τα Σύνορα, τον Στρατό/ τους Βετεράνους μας και τη 2η Τροπολογία. Ο Τζιμ, η γυναίκα του Πόλυ και η οικογένειά του είναι εξαιρετικοί – Θα γίνει ένας ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Πρόεδρος της Βουλής και έχει την Πλήρη και Ολοκληρωτική Στήριξή μου”, ανέφερε στην ανάρτησή του.

Η δήλωση αυτή του Τραμπ γίνεται μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρόεδρος, που διεκδικεί και πάλι το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024, ενδέχεται να δεχθεί να αντικαταστήσει τον Μακάρθι για μικρό χρονικό διάστημα.

Δύο Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές διεκδικούν τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων: ο Στιβ Σκαλίς, που ήταν δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον Μακάρθι, και ο Τζόρνταν, ένας συντηρητικός από το Οχάιο που έχει ηγηθεί των ερευνών στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν μικρή πλειοψηφία στη Βουλή (221-212), αναμένεται να πραγματοποιήσουν κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση την Τρίτη για να συζητήσουν τον υποψήφιό τους για τη θέση του προέδρου. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος μεταβαίνει στο Καπιτώλιο μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη ημέρα. Ωστόσο οι πικρίες και αντιπαραθέσεις μετά την αποπομπή Μακάρθι ενδέχεται να καταστήσουν δύσκολη τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement