Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία -Εισαγγελία: Αύξηση κατά 45%, στις σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανέφερε μια « πολύ αξιοσημείωτη και ανησυχητική αύξηση» των σεξουαλικών επιθέσεων  που διαπράχθηκαν από ανηλίκους στην ετήσια έκθεσή του για το 2022: Διερευνήθηκαν 974 υποθέσεις σε σύγκριση με τις 668 που καταγράφηκαν το 2021, που αντιπροσωπεύει αύξηση 45,8%.

Οι έρευνες για σεξουαλικές επιθέσεις με ανήλικους δράστες έχουν αυξηθεί  κατά 116% από το 2017 στην Ισπανία  με ετήσια αύξηση. Μόνο το 2022, ερευνήθηκαν 1.973 σεξουαλικές κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν από ανηλίκους κάτω των 18 ετών, 0,81% περισσότερες από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Έκθεση που παρουσιάστηκε στην αρχή του δικαστικού έτους από τον Γενικό Εισαγγελέα, Álvaro García Ortiz.

Σύμφωνα με την έκθεση του Δημοσίου, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που οδηγούν τους ανήλικους σε «βίαιη σεξουαλική συμπεριφορά».

Μεταξύ αυτών,  ξεχωρίζει η έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης σε ηθικά-σεξουαλικά ζητήματα και η «ακατάλληλη και έγκαιρη» προβολή βίαιης πορνογραφίας : και οι δύο παράγοντες οδηγούν σε «ευτελισμό της αντίληψής τους για κανονικές σεξουαλικές σχέσεις».

Τα  εγκλήματα σεξουαλικής επίθεσης που διερευνήθηκαν, πέρα ​​από αυτά που διαπράχθηκαν από ανηλίκους, έχουν επίσης αυξηθεί . Συγκεκριμένα, 31,5%, έως 9.603 κρούσματα, πάνω από δύο χιλιάδες πάνω από τα 7.302 το 2021.

Η έναρξη ισχύος του Νόμου για την Ολοκληρωμένη Εγγύηση της Σεξουαλικής Ελευθερίας (γνωστός ως ο νόμος «μόνο το ναι είναι ναι »)ήταν στις 6 Οκτωβρίου 2022.

Ατιμωρησία και κρυφή σεξουαλική βία

Η Εισαγγελία καταγγέλλει ότι «διατηρείται ακαθόριστο ποσοστό ατιμωρησίας γιατί η συμπεριφορά δεν βγαίνει στην επιφάνεια, διαπράττεται με μεγάλη συχνότητα εκμεταλλευόμενη τις στενές σχέσεις μεταξύ θύματος και επιτιθέμενου (οικογένεια, σχολείο, αθλητικοί σύλλογοι)»: Είναι ευθύνη όλων να δημιουργήσουμε κλίμα συμπαράστασης για να βγουν τα θύματα από τη σιωπή τους» τονίζει.

Τώρα, αναγνωρίζει ότι ο νόμος για τη συνολική εγγύηση της σεξουαλικής ελευθερίας και η επακόλουθη τροποποίησή του  έχουν θέσει τα σεξουαλικά εγκλήματα «στο επίκεντρο»  και ότι οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης είναι αποτελεσματικές.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Κράτους προειδοποιεί επίσης στην έκθεσή του για  αύξηση 66% στις απόπειρες ανθρωποκτονίας λόγω έμφυλης βίας  πέρυσι, με 35.

Από το 2003, η κυβέρνηση ετοιμάζει μια  λίστα με τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους ή τους πρώην συντρόφους τους , αριθμός που πέρυσι έφτασε τους 50 θανάτους, αλλά δεν περιλαμβάνει άλλες σοβαρές πράξεις όπως αυτές που καταγράφονται τώρα από την Εισαγγελία.

Η έκθεση της Εισαγγελίας μετρά  συνολικά 43 σοβαρά γεγονότα, εκ των οποίων τα 35 θα μπορούσαν να αποτελούν «απόπειρες γυναικοκτονίας συντρόφου», όπως τα ορίζει. Από αυτούς, σε 11 περιπτώσεις είχαν δηλώσει προηγουμένως (31,43%).

Η πλειοψηφία των θυμάτων που εμπλέκονται (23) έχουν ισπανική υπηκοότητα (65,7%), όπως και περισσότεροι από τους μισούς επιτιθέμενους, 20 (57,14%). Όσον αφορά την ηλικία, η  πλειοψηφία είναι μεταξύ 25 και 50  (31), που αντιπροσωπεύει το 88,6%, καθώς και οι επιτιθέμενοι (29), που είναι 82,87%.

Η Εισαγγελία εντάσσει για πρώτη φορά την παιδεραστία στην Εκκλησία στην ετήσια έκεθεση.

Έτσι, τα στοιχεία της έκθεσης αναφέρουν ότι έχουν αποσταλεί συνολικά 147 υποθέσεις από τις εισαγγελίες.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement