Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Αφαιρούνται τα ονόματα ομοφυλόφιλων μητέρων από τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών

Η Ιταλία άρχισε να αφαιρεί τα ονόματα των ομοφυλόφιλων μητέρων από τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους, ως μέρος της προσπάθειας της δεξιάς κυβέρνησης να καταπολεμήσει την ανατροφή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Εικοσιεπτά οικογένειες στο Μιλάνο, στη Ρώμη και στην Πάντοβα έχουν ήδη ειδοποιηθεί με επιστολές για τις αλλαγές.

Η Μικαέλα Λέιντι και η γυναίκα της Βαιόλα ήταν ένα από τα 3 λεσβιακά ζευγάρια που μπήκαν στο στόχαστρο της επίθεσης, με την πρώτη να αναφέρει ότι έκλαιγε για 10 ημέρες αφότου έλαβε την επιστολή που τους ενημέρωνε ότι η συμπερίληψη του ονόματός της ήταν αντίθετη στη δημόσια εντολή αφού δεν ήταν η βιολογική μητέρα της κόρης του ζευγαριού, Τζούλια.

Με βάση την πολιτική αυτή, μόνο η αναγνωρισμένη βιολογική μητέρα έχει γονεϊκά δικαιώματα και αν πεθάνει, η επιμέλεια των παιδιών της περνάει στους συγγενείς ή στην πολιτεία.

«Ήταν σαν να μην υπάρχω» είπε η Λέιντι και συμπλήρωσε: «Στα χαρτιά η Τζούλια έχει 1 μητέρα, αλλά εμείς ξέρουμε ότι έχει δύο. Φαντάζομαι ότι η κυβέρνηση φοβάται ότι μία οικογένεια που μοιάζει διαφορετική, όπως η δική μας, μπορεί να είναι ευτυχισμένη, κάποιες φορές πιο πολύ κι από μία παραδοσιακή».

Το ζευγάρι είναι μαζί 11 χρόνια και ήταν και οι δύο καθηγήτριες παιδιών με ειδικές ανάγκες. Αφού η Βαιόλα έμεινε έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση, ο τοπικός δήμαρχος υπέγραψε το πιστοποιητικό γέννησης και ήταν «πολύ υποστηρικτικός».

Μετά την επιστολή που έλαβαν ακολούθησε μία ανεπιτυχής νομική προσπάθεια να ανατρέψουν την απόφαση αφαίρεσης του ονόματος και η απόρριψη από τους δικαστές του αιτήματός τους να μεταφερθεί η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας Τζόρτζια Μελόνι, έχει αγωνιστεί ενάντια στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και στην ιδεολογία του φύλου κατά την επιτυχημένη προεκλογική καμπάνιας της πέρσι.

Παρόλο που η ίδια η Μελόνι αρνείται ότι είναι ομοφοβική, το κόμμα της ανέβηκε στην εξουσία υιοθετώντας μία σκληρή ρητορική απέναντι στους γονείς του ίδιου φύλου.

Σε πρόσφατη ομιλία της είπε: «Θέλουμε ένα έθνος όπου δε θα είναι πλέον σκάνδαλο να πούμε ότι όλοι γεννιόμαστε από έναν άντρα και μία γυναίκα».

Το 2016 η προηγούμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση νομιμοποίησε τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά δεν κατάφερε να δώσει δικαίωμα υιοθεσίας μετά την εναντίωση της Καθολικής Εκκλησίας.

Τα ομόφυλα ζευγάρια αναγκάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αν θέλουν παιδιά καθώς τους απαγορεύεται η πρόσβαση σε υποβοηθητικές ιατρικές διαδικασίες, όπως η τεχνητή γονιμοποίηση αλλά και η λύση της παρένθετης μητέρας.

Πολιτικοί υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας καταδίκασαν την κίνηση, ενώ δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα έδειξε ότι τα 2/3 των Ιταλών βλέπουν θετικά την ανατροφή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγή: Independent / Μετάφραση-Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαθιουδάκη

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με ένα αμιγώς ηλεκτρικό Avenger, ένα 48V υβριδικό Renegade και ένα Plug-in Hybrid Compass, η Jeep υποστήριξε την μοναδική διοργάνωση off-road τριάθλου που γίνεται...

Advertisement