Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ο Πούτιν συμφώνησε στην επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε να παρατείνει τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που λήγει την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον Πούτιν τον Αύγουστο και συμφωνούμε για την παράταση του “διαδρόμου” σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει «έτσι θα εξασφαλίσουμε την επέκταση του διαδρόμου σιτηρών με τις κοινές μας προσπάθειες και εκείνες της Ρωσίας».

Η συμφωνία, στη διαμεσολάβηση της οποίας συνέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέτρεψε στην Ουκρανία να μεταφέρει περισσότερους από 32 εκατομμύρια τόνους σιτηρών περνώντας από ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Μεγάλο μέρος των σιτηρών έχει διατεθεί για τη σίτιση ανθρώπων σε αναπτυσσόμενες χώρες στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και αλλού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εάν οι εξαγωγές μπλοκαριστούν και πάλι, οι τιμές των τροφίμων θα μπορούσαν να εκτοξευθούν ακόμη υψηλότερα από ό,τι είναι τώρα.

Πηγή: Afp

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement