Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κένυα: Εννέα νεκροί και 300 συλλήψεις κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων για τους φόρους

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 300 συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κένυα την Τετάρτη, όπου οι συμμετέχοντες διαμαρτυρήθηκαν για τους νέους φόρους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και οι οποίοι απαγορεύτηκαν από τις αρχές, ανέφερε το AFP την Πέμπτη, επικαλούμενο μια επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων. πηγή.

Οι διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας σημαδεύτηκαν από ληστείες και αντιπαραθέσεις μεταξύ διαδηλωτών και των αρχών επιβολής του νόμου, οι πρώτοι πέταξαν πέτρες, οι οποίες απαντήθηκαν με δακρυγόνα και πραγματικές σφαίρες.

Η Κέενυάτικη Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια ανεξάρτητη οργάνωση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και ότι ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για αστυνομική βία και ληστείες, προειδοποιώντας ότι η χώρα βρίσκεται «στο χείλος της αναρχίας».. Συγκρούσεις σημειώθηκαν τόσο στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι όσο και σε άλλες πόλεις. Σε μια φτωχή γειτονιά του Ναϊρόμπι, 53 παιδιά νοσηλεύτηκαν την Τετάρτη, μερικά αναίσθητα, μετά από ρίψη δακρυγόνων κοντά στην τάξη τους.

(AP Photo/Samson Otieno)

Η αστυνομία την Τετάρτη έδειξε έναν πρώτο ισολογισμό έξι ατόμων που σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των δυνάμεων επιβολής του νόμου και ο υπουργός Εσωτερικών Κιθούρε Κιντίκι έκανε γνωστό ότι «312 άτομα που σχεδίασαν άμεσα ή έμμεσα τις βίαιες διαδηλώσεις και τις πράξεις αναρχίας την Τετάρτη , μεταξύ των οποίων και ένας βουλευτής, έχουν συλληφθεί και θα ασκηθεί ποινική δίωξη».

Ο βετεράνος της αντιπολίτευσης της Κένυας Ράιλα Οντίνγκα, πρώην αποτυχημένος υποψήφιος για την προεδρία της χώρας σε πολλές περιπτώσεις, κατηγόρησε την αστυνομία την Τετάρτη ότι “στόχευσε, τραυματίζει και σκότωσε διαδηλωτές”.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγες ημέρες μετά από μια σειρά άλλων βίαιων διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου William Ruto,σε πολλές πόλεις της Κένυας. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτές τις διαδηλώσεις την Παρασκευή, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται αφού, στις αρχές Ιουλίου, ο αρχηγός του κράτους εξέδωσε νόμο για τα οικονομικά που εισάγει νέους φόρους, παρά την κριτική από την αντιπολίτευση και τον πληθυσμό της χώρας, που πλήττεται από τον ισχυρό πληθωρισμό. Η Azimio Alliance του Raila Odinga σκοπεύει να διοργανώνει εβδομαδιαίες διαδηλώσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement