Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Κρυμμένοι στο πηδάλιο φορτηγού πλοίου, τέσσερις μετανάστες περάσαν 13 μέρες στη θάλασσα

Τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν στα ανοικτά της Βραζιλίας, αφού διαπιστώθηκε πως είχαν επιβιβαστεί λαθραία σε φορτηγό πλοίο που αναχώρησε από τη Νιγηρία και πέρασαν 13 ημέρες στη θάλασσα κρυμμένοι σε κοιλότητα ανάμεσα στο κύτος και στο πηδάλιο, ανακοίνωσαν οι βραζιλιάνικες αρχές.

«Τέσσερις παράτυποι μετανάστες βρίσκονταν σε διαμέρισμα πάνω στο πηδάλιο» του φορτηγού πλοίου, διευκρίνισε η ομοσπονδιακή αστυνομία σε δελτίο Τύπου για την επιχείρηση διάσωσης που διεξήχθη τη Δευτέρα κοντά στις ακτές της πολιτείας Εσπίριτου Σάντου (νοτιοανατολικά).

Οπτικό υλικό που δημοσιοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία εικονίζει τους άνδρες καθισμένους στην τιμονιέρα, ανάμεσα στο κύτος και το πηδάλιο. Το συγκεκριμένο τμήμα του πλοίου πολύ συχνά βρίσκεται κάτω από το νερό, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να αποπειραθεί να ταξιδέψει κανείς έτσι δυο εβδομάδες στον Ατλαντικό.

«Εντοπίστηκαν από μέλη του πληρώματος» του σκάφους υπό σημαία Λιβερίας, που «απέπλευσε από το Λάγκος την 27η Ιουνίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη βραζιλιάνικη αστυνομία δήλωσε χθες Τρίτη ότι και οι τέσσερις είναι «καλά στην υγεία τους» και «έχουν τραφεί καλά». «Παραμένουν υπ’ ευθύνη της αρχής για την ασφάλεια στη θάλασσα (Agência Marítima) ωσότου επιστραφούν στην χώρα καταγωγής τους», διευκρίνισε η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Παρόμοιο συμβάν είχε καταγραφτεί τον Νοέμβριο του 2022, όταν τρεις παράτυποι μετανάστες από το Λάγκος έφθασαν στα Κανάρια Νησιά (Ισπανία) έπειτα από περίπλου 11 ημερών κρυμμένοι πάνω στο πηδάλιο φορτηγού πλοίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement