Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Περισσότερα από 9.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί στο Ιράκ από το 2008

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ (UNAMI) ανακοίνωσ ότι περισσότερα από 9 χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί στο Ιράκ από το 2008, ζητώντας την ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι ισχύοντες διεθνείς νόμοι για την προστασία των παιδιών σε περιοχές συγκρούσεων και πολέμου.

Η «UNAMI» πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι κατά μέσο όρο ακρωτηριάζουν ή τραυματίζονται ένα ή περισσότερα παιδιά την ημέρα.

Η δήλωση του ΟΗΕ ανέφερε επίσης ότι μόνο αυτές οι περιπτώσεις έχουν επαληθευτεί, «και οι πραγματικές απώλειες είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερες».

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF Katharine Russell δήλωσε: “Οποιοσδήποτε πόλεμος είναι τελικά ένας πόλεμος εναντια τα παιδιά. Για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά δεν πληρώνουν το τίμημα των πολέμων ενηλίκων, πρέπει να λάβουμε τολμηρά και συγκεκριμένα βήματα για την καλύτερη προστασία των πιο ευάλωτων παιδιών του κόσμου».

Ο εκπρόσωπος της UNICEF στο Ιράκ, Sheema Sen Gupta, δήλωσε, σύμφωνα με τη δήλωση, «Υπάρχει ανάγκη επανένταξης των παιδιών στο Ιράκ μετά από πολλά χρόνια συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που επιστρέφουν από τη βορειοανατολική Συρία, των παιδιών που απελευθερώνονται από την κράτηση και των παιδιών που πιστεύεται ότι ανήκουν σε ομάδες.” ένοπλες ομάδες και άλλα ευάλωτα παιδιά.

Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε την ιρακινή κυβέρνηση «να υποστηρίξει και να ενεργοποιήσει τους διεθνείς νόμους και τα πρότυπα που ισχύουν για την προστασία των παιδιών στον πόλεμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιρακινή κυβέρνηση υπέγραψε, τον περασμένο Μάρτιο, σχέδιο δράσης με τα Ηνωμένα Έθνη για την αποτροπή της στρατολόγησης ή εκμετάλλευσης παιδιών από τις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

Advertisement