Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Το Περού επιτρέπει την είσοδο περισσότερων από 1.000 Αμερικανών στρατιωτικών για την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων

Το πρώτο ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και επικυρώθηκε από την εκτελεστική εξουσία, ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός θα φτάσει στη χώρα με πολεμικά όπλα για να πραγματοποιήσει «συνεργασίες εκπαίδευσης» σε διάφορες ημερομηνίες μεταξύ της 1ης Ιουνίου και της 31ης Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το συνημμένο παράρτημα, μια πρώτη ομάδα εκπαίδευσης θα αποτελείται από 25 μέλη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που θα είναι εξοπλισμένα με τουφέκια, πιστόλια, πολυβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, κοντόκαννα όπλα, όλμους και κυνηγετικά όπλα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες με την Κοινή Διοίκηση Πληροφοριών και Ειδικών Επιχειρήσεων (Cioec), τις Κοινές Ειδικές Δυνάμεις (FEC) και τις Ειδικές Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού (FOE). Επιπλέον, με την Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων (Grufe) της περουβιανής πολεμικής αεροπορίας, τη Διεύθυνση Καταπολέμησης Ναρκωτικών (Dirandro) και τη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων (Diroes) της Εθνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν, η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στη Λίμα, το Καλλάο, το Λορέτο, το Σαν Μαρτίν, τη Σάντα Λουσία, το Χουανούκο, το Ουκαγιάλι, το Πάσκο, το Χουνίν, το Χουανκαβέλικα, το Κούσκο, το Αγιακούτσο, το Ικίτος, την Πουκουσάνα και το Απουρίμακ. Επιπλέον, μια ομάδα πέντε ειδικών σε θέματα πολιτικών υποθέσεων και ένας Αμερικανός σχεδιαστής πολιτικών υποθέσεων θα «παρέχουν υποστήριξη και βοήθεια για ειδικές επιχειρήσεις» στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνική Αστυνομία.

Διεθνής στρατιωτική άσκηση “Resolute Sentinel 2023”

Σε άλλο ψήφισμα, η κυβέρνηση ενέκρινε την είσοδο «εναέριων μέσων και ναυτικών μέσων και στρατιωτικού προσωπικού» από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διεξαγωγή «δραστηριοτήτων εκπαιδευτικής συνεργασίας» με τις Ένοπλες Δυνάμεις, που συνδέονται με τη Διεθνή Στρατιωτική Άσκηση “Resolute Sentinel 2023“.

Σύμφωνα με τις παρεχόμενες πληροφορίες, η είσοδος του εν λόγω στρατιωτικού προσωπικού θα πραγματοποιηθεί επίσης σε διαφορετικές ημερομηνίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβεί την προθεσμία της 29ης Αυγούστου 2023 για την αποχώρηση από το περουβιανό έδαφος. Μια πρώτη ομάδα 42 μελών των Ειδικών Δυνάμεων θα συμμετάσχει σε εκπαίδευση με την Κοινή Διοίκηση Πληροφοριών και Ειδικών Επιχειρήσεων, την Κοινή Ειδική Δύναμη και την Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων του FAP.

Επιπλέον 160 Αμερικανοί στρατιωτικοί, με 9 αεροσκάφη, θα εκπαιδευτούν με το προσωπικό της 3ης, 8ης και 11ης αεροπορικής ομάδας της περουβιανής πολεμικής αεροπορίας, της Grufe, του Κέντρου Διαστημικών Επιχειρήσεων (Copes) και του Εθνικού Κέντρου Δορυφορικής Απεικόνισης (Cnois).

Τέλος, στην άσκηση “Resolute Sentinel 2023” θα συμμετάσχουν 970 μέλη της USAF, της USSF και των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, τα οποία, εκτός από τα όπλα τους, θα είναι εξοπλισμένα με αεροσκάφη, φορτηγά και σκάφη ταχείας επέμβασης. Τα ψηφίσματα υπογράφηκαν από την Πρόεδρο του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, και τον Υπουργό Εσωτερικών, Βιθέντε Ρομέρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το γραφείο της Προεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου όσο ο Πρωθυπουργός, Αλμπέρτο Οταρόλα, βρίσκεται εκτός χώρας, καθώς και από τον Πρόεδρο του Κογκρέσου, Χοσέ Γουίλιαμς.

Πηγή: DW

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement