Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δασοφύλακες βρήκαν και άλλα ανθρώπινα λείψανα στη λίμνη που στεγνώνει λόγω της ξηρασίας

Το Σάββατο (6/8), δασοφύλακες ανακάλυψαν ένα ακόμη σύνολο ανθρώπινων λειψάνων στη Λίμνη Μιντ στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ. Οι ιατροδικαστές προσπαθούν να προσδιορίσουν τα αίτια θανάτου και τη χρονολογία, ενώ οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τα αρχεία αγνοουμένων. Η λίμνη είναι ουσιαστικά μια δεξαμενή που διατρέχει τις πολιτείες της Νεβάδα και της Αριζόνα και βρίσκεται 39 χιλιόμετρα ανατολικά του Λας Βέγκας. 

Πρόκειται για το τέταρτο σύνολο ανθρώπινων λειψάνων από τον Μάιο, όταν βαρκάρηδες ανακάλυψαν ανθρώπινα λείψανα μέσα σε ένα βαρέλι – πιθανότατα θύμα ανθρωποκτονίας σύμφωνα με τους αξιωματούχους – σε μια περιοχή όπου τα νερά είχαν υποχωρήσει πλήρως.

Λίγες ημέρες μετά την εύρεση του πρώτου πτώματος, δυο γυναίκες που έκαναν κωπηλασία ανακάλυψαν έναν δεύτερο σκελετό, ενώ ένα τρίτο πτώμα ανακαλύφθηκε τον Ιούλιο.

Καθώς η μακροχρόνια ξηρασία στη Νεβάδα επιδεινώνεται από την κλιματική αλλαγή, οι αρχές πιστεύουν ότι σύντομα θα αποκαλυφθούν και άλλα λείψανα.

(Las Vegas government)

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Η Λίμνη Μιντ έχει τεράστια σημασία για την Νοτιοδυτική Αμερική, καθώς αποτελεί την κύρια πηγή υδροδότησης για εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με τη NASA, η στάθμη των υδάτων της λίμνης βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1930, καθώς σήμερα, διαθέτει νερό σε ποσοστό μόλις το 27% της χωρητικότητάς της.

Η λίμνη δεν είναι η μόνη σημαντική πηγή υδροδότησης στην περιοχή που κυριολεκτικά στερεύει. Η στάθμη των υδάτων της Μεγάλης Αλμυρής Λίμνης της Γιούτα έχει επίσης φτάσει σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα, γεγονός που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Όπως αναφέρει το NPR, η περιοχή αντιμετωπίζει την ξηρότερη περίοδο των τελευταίων τουλάχιστον 1.200 ετών.

ΠΗΓΗ: Futurism, NPR

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement