Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Για 2η φορά στο νησί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «2ος Chios HardStone Trail» με τρεις διαδρομές

Για δεύτερη φορά στο νησί της Χίου το «Chios Running» διοργανώνει αγώνα ορεινού τρεξίματος «2ος Chios HardStone Trail» στην ευρύτερη περιοχή των Καρύων την 1/5/2022 ημέρα Κυριακή. 

Όπως εξήγησε ο Τεχνικός Διευθυντής του Αγώνα, κ. Χαράλαμπος Ιατρουδέλλης η διοργάνωση θα έχει 3 διαδρομές: Η πρώτη  διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 5χλμ και 227μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή σας στο ορεινό τερέν. Πρόκειται για μία εύκολη διαδρομή καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική με απώτερο στόχος να φέρει τους μικρούς και μεγάλους  φίλους σε επαφή με την φύση και να τους εξοικειώσει με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού. Μέλημα της συγκεκριμένης διαδρομής είναι να αναδείξει όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο, αλλά και να κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους.

Από την άλλη, η δεύτερη διαδρομή του αγώνα είναι μήκους 12χλμ και 670μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς με τη φύση της διαδρομής του αγώνα να είναι τεχνική (ειδικά στο κομμάτι της κορυφής). Σύμφωνα με τον, είναι μια εισαγωγή στο trail running, αρκετά απαιτητική διαδρομή, καθώς απευθύνεται σε προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Η τρίτη και τελευταία διαδρομή του αγώνα είναι μήκους 23χλμ και 1240μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική με αρκετά κομμάτια της διαδρομής να είναι σε πετρώδη μονοπάτι. Για τον παραπάνω λόγο, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, καθώς είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Chiosrunning, κ. Χριστόφορος Μερούσης, σημείωσε ότι αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στην Κεντρική Πλατεία του οικισμού Καρυών Χίου: «Θα μας τιμήσουν με την συμμετοχή τους  στον αγώνα 2ος Chios HardStone Trail – 23 χλμ ένας εκ των κορυφαίων  αθλητών στο ορεινό τρέξιμο στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Θωμάς Ανδρούτσος και η ultra woman Ασημίνα Ιγγλέζου αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων και όχι μόνο», κατέληξε.

Με τη σειρά τους, ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, κ. Στέλιος Καμπούρης αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα μίας τέτοιας δράσης  και στην άψογη συνεργασία Δήμου – Περιφέρειας που ως αρωγοί συνδράμουν σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση που κοσμεί το αθλητικό γίγνεσθαι της Χίου και παράλληλα βοηθά στα συμφέροντα του τόπου.

Eπισυνάπτεται αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

Advertisement