Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Αποκάλυψη xiakoslaos.gr: Με παραπλανητικά ερωτήματα ο Μουτζούρης κάνει «δημοσκοπήσεις» για το μεταναστευτικό

Από τα πανηγύρια και τις χαρές στη θυμηδία. Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα διατυμπάνιζε πως είχε στα χέρια του «δημοσκόπηση» η οποία παρουσίαζε ένα δήθεν συντριπτικό «όχι» των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην κατασκευή «νέων δομών». Η αλήθεια όμως δεν είναι κάτι που μπορεί να διαμορφώσει ο κ. Μουτζούρης… Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχει συμβεί, με την σειρά.

Όλα ξεκίνησαν όταν είδε το φως της δημοσιότητας μία δημοσκόπηση από την εταιρεία Rass με αφορμή τα 2 χρόνια περιφερειακής αρχής της οποίας τα ερωτήματα αφορούσαν στο μεταναστευτικό, τον τουρισμό αλλά και την δημοτικότητα του κ. Μουτζούρη. Κοντολογίς αυτή (τόσο οι ερωτήσεις όσο και οι απαντήσεις) αξιοποιήθηκαν προκειμένου να περάσει το μήνυμα πως το μεταναστευτικό αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για την περιοχή σήμερα «καταρρίπτοντας την κυβερνητική ρητορική ότι αυτό το πρόβλημα δεν απασχολεί πλέον τους κατοίκους του βορείου Αιγαίου», όπως χαρακτηριστικά έγραψε τοπικό Μέσο.

Τι κι αν τα στοιχεία είναι συντριπτικά και την ημέρα εκλογών οι μετανάστες στην Χίο ήταν 2.198, ενώ σήμερα είναι 390… Αυτά είναι λεπτομέρειες, όπως λεπτομέρειες είναι ότι με τα ψέματα χειραγώγησαν τους πολίτες για να απαντήσουν αυτό που οι εμπνευστές της ήθελαν. Συγκεκριμένα και για να μην κρατάμε σε αγωνία τον αναγνώστη, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία η οποία έπεσε στα χέρια του xiakoslaos.gr, το ερώτημα ήταν:

«Στο νησί σας θα δημιουργηθεί ένα νέο κέντρων [sic] υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών (ΚΥΤ), η δομή αυτή μάλιστα θα είναι ανοιχτή. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη δημιουργία αυτής της δομής;». Και… από θαύμα οι πολίτες απάντησαν αρνητικά σε ποσοστό 75,7% αποδεικνύοντας πως τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δηλούν πλήρη αποτυχία του κ. Μουτζούρη να χειραγωγήσει ακόμη και με στημένες ερωτήσεις. Και αυτό γιατί αφενός ο τρόπος που είναι διατυπωμένο το ερώτημα είναι απορίας άξιο πώς δεν απάντησε το 100% πως διαφωνεί και αφετέρου γιατί εκτός από το ορθογραφικό λάθος, λέει και ψέματα.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ακούγοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου με τη ΝΔ, Νότη Μηταράκη, βγαίνει το συμπέρασμα πως… και αυτός «διαφωνώ» θα απαντούσε.

Δείτε το ερώτημα της δημοσκόπησης:

Στην ουσία τώρα. Το ερώτημα της δημοσκόπησης διαδίδει ψέματα.

Ξεκινώντας, οι όποιες δομές κατασκευάζονται είναι κλειστές και πλήρως ελεγχόμενες. Και για του λόγου το αληθές, αυτό λέει και το όνομά της, εάν πάρουμε για παράδειγμα τα εγκαίνια της δομής στην Σάμο. «Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου», λέγεται, όπως γράφει και η πινακίδα, ενώ έχει και υπερσύγχρονες μπάρες μάλιστα για πλήρη έλεγχο εισόδων εξόδων από την δομή.

Δείτε το σχετικό βίντεο που το αποδεικνύει:

Και όλα τα παραπάνω με την δομή στο Βαθύ να κλείνει και να παραδίδεται στον Δήμο…

Πάμε, όμως παρακάτω, γιατί τα ψεύδη δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με το ερώτημα της δημοσκόπησης, «στο νησί σας θα δημιουργηθεί ένα νέο κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών (ΚΥΤ)». Παραβλέπουμε το «κέντρων» και όχι «κέντρο» που θα έπρεπε να λέει και πάμε στην ουσία. Κεντρική γραμμή της κυβέρνησης ήταν και είναι πως δεν πρέπει να κατασκευαστεί καμία νέα δομή που να προστεθεί στις υπάρχουσες, αλλά να κλείσουν τα κολαστήρια, να απελευθερωθούν οι πόλεις μας και να δημιουργηθούν κλειστές ελεγχόμενες δομές που στόχο θα έχουν το κοινό καλό της περιοχής μας.

Και για να μιλήσουμε με στοιχεία, ανατρέχοντας στην πρόσφατη ομιλία του κ. Μηταράκη στη Χίο, είδαμε μία αναφορά στην περίφημη σύσκεψη με τους δημάρχους του Βορείου Αιγαίου πριν από δύο χρόνια ακριβώς. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού όλοι οι παριστάμενοι κατέληξαν ομόφωνα στις παρακάτω θέσεις για τις οποίες ο κ. Μηταράκης απάντησε εάν υλοποιήθηκαν ή όχι.

«1/. Την απόρριψη της δημιουργίας οποιασδήποτε άλλης νέας δομής για μετανάστες στις νήσους της Περιφέρειας. Δηλαδή δεν θέλουμε περισσότερες δομές.

Αλλά 2/. Tην άμεση μεταφορά των υφισταμένων δομών εκτός των αστικών ιστών και την οριστική διακοπή λειτουργίας των ΚΥΤ πόλεως Σάμου, Μόριας και ΒΙΑΛ».

Αυτό κάνουμε, είπε. «Κλείνει η ΒΙΑΛ, το Βαθύ, το Μαυροβούνι. Και πάμε εκτός αστικών ιστών», είχε σημειώσει.

Και κάπως έτσι ο κ. Μουτζούρης πήρε στα χέρια του μία δημοσκόπηση την οποία επιχειρεί να αξιοποιήσει σαν πολιτικό εργαλείο. Δεν δίστασε μάλιστα να την δείξει στην επικεφαλής της Task Force της ΕΕ και διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ  (DG Home), Μπεάτε Γκμίντερ, όταν και συνέφαγαν στην Μυτιλήνη! Τότε δηλαδή που σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ της Λέσβου είχε πει πως «Να μην τολμήσετε να κάνετε νέα δομή, θα τους βρείτε όλους απέναντι», αλλά λίγη ώρα αργότερα είπε: «Αφού θέλετε ένα μικρό κέντρο καταγραφής, ας παραμείνει ο Καρά Τεπές και ας μπει περιμετρικά φράχτης, ώστε να μην υπάρχει και πρόβλημα στους διαμένοντες με τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες»…

Κατακλείδα: Ο κ. Μουτζούρης προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη εφευρίσκοντας από την αρχή το μεταναστευτικό πρόβλημα. Ένα «πρόβλημα» που πλέον δείχνει πως εκτός από την ελαχιστοποίηση των διαμενόντων στα νησιά δείχνει και τις ροές μειωμένες κατά περισσότερο από 90%.

Κάπως έτσι, προσπαθεί να επιβιώσει και ο μόνος τρόπος είναι να δημιουργεί δήθεν ζητήματα για λύση εκεί που δεν υπάρχουν. Κρίμα,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement