Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ξεκίνησαν δυναμικά τα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας

Οι 18 μαθητευόμενοι ήρθαν από διάφορα σημεία της χώρας και με κάθε είδους μοτοσυκλέτα, από Voge 300 και KTM 390, μέχρι Yamaha Tracer 9GT και BMW S 1000 XR, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες. Από την πρώτη στιγμή έδειξαν τη δίψα τους για τη σωστή και ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας, κατανοώντας με ευκολία τα λόγια και τις υποδείξεις των εκπαιδευτών.

Σε αυτό το πρώτο σεμινάριο έμαθαν σε θεωρία και -πολύ περισσότερο- σε πράξη τον Έλεγχο του Γκαζιού, συγκεκριμένα τους παράγοντες “γιατί, πόσο, πότε και οφέλη στην οδήγηση”. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι μαθητές ακολούθησαν κατά γράμμα το πρόγραμμα του σχολείου και στο τέλος της ημέρας όλοι συμφώνησαν πως αυτά που έμαθαν θα τους βοηθήσουν άμεσα στον τρόπο που οδηγούν τη μοτοσικλέτα τους.

Και όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού στο επόμενο σεμινάριο εκμάθησης, στο οποίο και θα εκπαιδευτούν πάνω στο “Συγχρονισμό Ελέγχου του Γκαζιού και Αλλαγής Κατεύθυνσης”. Το City΄s Advance Rider Training είναι το νεότερο πρόγραμμα εκπαίδευσης αναβατών που δημιούργησε η ομάδα του California Superbike School, του μεγαλύτερου και πλέον καταξιωμένου σχολείου οδήγησης μοτοσυκλέτας στον πλανήτη.

Παράλληλα είναι το μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας στο κόσμο που έχει καταγεγραμμένα στοιχεία απόδοσης της μείωσης των ατυχημάτων και αυτή η τεχνογνωσία έχει μεταφερθεί ακέραια στην Ελληνική αγορά. Τη διαχείριση του City’s ART στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου έχει αναλάβει η Game Face ΕΕ.

Στόχος της Game Face EE είναι η αναγνώριση και καθιέρωση της προσθετικής αξίας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρει, καλύπτοντας το κενό της εκπαίδευσης και διδάσκοντας τις σωστές τεχνικές για την ασφαλή οδήγηση scooter και μοτοσυκλέτας. Στόχος του City’s ART είναι να επισημάνει και να διορθώσει άμεσα τα συνήθη λάθη χειρισμού που κάνουν οι αναβάτες scooter και μοτοσυκλετών.

Στη συνέχεια, βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης είναι και η μετάδοση των βασικών αρχών οδήγησης μίας μοτοσυκλέτας μέσω μίας απλής μεθοδολογίας και της άρτιας τεχνικής κατάρτισης των πιστοποιημένων εκπαιδευτών του. Σχεδιασμένο με πολύ απλή δομή που τονίζει τις βασικές τεχνικές οδήγησης, τις οποίες οι μαθητές καταφέρνουν να τις αφομοιώνουν άμεσα μέσω της συνεχούς επανάληψης και της άμεσης διόρθωσης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μόλις 5,5 ώρες. Καθώς ο στόχος του City’s ART είναι η επιδιόρθωση των λαθών που κάνουν οι αναβάτες, το 55% του συνολικού χρόνου είναι πρακτική εφαρμογή των ασκήσεων κάτω από την επίβλεψη των πιστοποιημένων εκπαιδευτών. Η αρχή για το 2024 μόλις έγινε και τα σεμινάρια θα συνεχιστούν στην ίδια τοποθεσία την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι στο σεμινάριο που τους εξυπηρετεί, χρειάζεται απλά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα cityart.gr ή να στείλουν ένα email στο info@cityart.gr και να καλέσουν στο 6945893697 απογευματινές ώρες.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Για την αιφνιδιαστική αύξηση των λιμενικών τελών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου μίλησε στα τοπικά μέσα ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου κ. Κώστας Μούνδρος,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το συμβάν έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου (15/06) κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού για τη Λεωφόρο Κηφησίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Τη...

ΧΙΟΣ

Για το πώς διαμορφώνεται τη φετινή χρονιά η τιμή της μαστίχας, έπειτα από την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στις 15 Ιουνίου...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη θα έχει σήμερα Δευτέρα 17.6.2024 σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Θα συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης, οι...

Advertisement