Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με “όπλο” την ηλεκτροκίνηση θα δούμε να αλλάζουν τα πάντα στα αυτοκίνητα, ακόμα και η μορφή τους

Οι επιβεβλημένες φόρμες, σύντομα θα αποτελούν παρελθόν και με την τεχνολογία να επιτρέπει όλο και περισσότερο την ενσωμάτωση των μπαταριών στο πλαίσιο, οι σχεδιαστές θα έχουν ελευθερίες χωρίς προηγούμενο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εταιρειών που κάνουν ήδη λόγο για αλλαγή του τρόπου που θα βλέπουμε τα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον, καθώς από απλές “θέσεις για πέντε επιβάτες” θα γίνουν “προσωπικοί χώροι μετακίνησης”

Ήδη αυτό που εισπράττουν οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικά, είναι ένα επίπεδο αυξημένης ευελιξίας που έχει να κάνει τόσο με τη χωροταξία που αφορά τους επιβάτες στην καμπίνα, όσο και τα μηχανικά μέρη. Ειδικά για τα τελευταία, η… απουσία κινητήρα και λοιπόν μηχανικών μερών, επιτρέπει τη χρήση διαφορετικών ημιαξονίων που με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη γωνία των τροχών στο “τέρμα” του τιμονιού εκατέρωθεν.

Σε ότι αφορά τη σχεδίαση, η “απελευθέρωση” συγκριτικά περισσότερου χώρου σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα, επιτρέπει στους κατασκευαστές να αλλάξουν τελείως τη φόρμα του αυτοκινήτου και να προσφέρουν πλουσιότερους χώρους για επιβάτες, αντικείμενα και αποσκευές. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως ο κόσμος της αυτοκίνησης έρχεται μπροστά στην επέκταση της καινοτομίας που ακούει στο όνομα “frunk”.

Είναι ο όρος που αφορά στο μπροστινό χώρο αποσκευών, που πολλοί κατασκευαστές ενσωματώνουν στα ηλεκτρικά τους μοντέλα. Είναι μια ακόμα περίπτωση νεοτερισμού που θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο “κοινός τόπος” όταν μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Εκτός από αυτό όμως, “επανάσταση” πρέπει να θεωρείται και η αναθεώρηση της εικόνας της καμπίνας στα αυτοκίνητα.

Πλέον, υπάρχουν κατασκευαστές που μιλούν ανοιχτά για χώρους διαβίωσης, άνετους και “ζεστούς”, με όρους οικιακού σαλονιού. Τα “κινούμενα σαλόνια” παρέχουν την απόλυτη άνεση και ευζωία με τα μέχρι τώρα “μέτρα και σταθμά”. Χάρη στο πλάτος της καμπίνας, στον μεγάλο χώρο για τα πόδια, καθώς και σε πλειάδα έξυπνων λύσεων αποθήκευσης, τα ηλεκτρικά μοντέλα του μέλλοντος (που προφανώς δεν θα ανήκουν στις σπορ κατηγορίες) θα προσφέρουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό για όλους.

Περιστρεφόμενα καθίσματα, ηχοσυστήματα που θα προσομοιάζουν συναυλιακούς χώρους με δυναμική πολλών χιλιάδων watt αλλά και ένα ψηφιακό περιβάλλον που θα προσφέρει όλες τις ανέσεις που θα μπορούσε να αναζητήσει κανείς στο σπίτι ή τον εργασιακό του χώρο, τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα αλλάξουν ολιστικά την προσέγγιση της αυτοκίνησης από το ευρύ κοινό.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement