Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολομέτωπη τεχνολογική επίθεση από την Kia σε πολλές κατηγορίες ταυτόχρονα

Η Kia αποκάλυψε τη μελλοντική στρατηγική της για την τεχνολογία Platform Beyond Vehicle (PBV) στη CES 2024 στο Λας Βέγκας. Η PBV της Kia θα εφαρμοστεί αρχικά στην εισαγωγή ενός ολοκαίνουργιου, αρθρωτού οχήματος, το οποίο προανήγγειλε με το πρωτότυπο Kia PV5, που παρουσιάστηκε παράλληλα με ένα πρότζεκτ πολλαπλών φάσεων που θέλει τα PBV να φέρνουν επανάσταση στον κλάδο της κινητικότητας.

Η εξέλιξη αυτή, συμβάλλει παράλληλα στην προώθηση των στόχων του Hyundai Motor Group στη ρομποτική, την προηγμένη εναέρια κινητικότητα (AAM) και την αυτόνομη οδήγηση. Τα PBV της Kia αποτελούν μια συνολική λύση κινητικότητας που συνδυάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με προηγμένες λύσεις λογισμικού που βασίζονται στη στρατηγική software-to-everything, ή SDx, του Hyundai Motor Group.

Ως Platform Beyond Vehicle, τα Kia PBVs θα ανοίξουν καινούργιους ορίζοντες σε νέες επιχειρήσεις και τρόπους ζωής, επαναπροσδιορίζοντας τα δεδομένα χάρη στους προηγμένους, εξατομικευμένους χώρους που παρέχουν απόλυτη ελευθερία και ευελιξία. Με την έναρξη χρήσης της PBV της Kia, η μάρκα θα δεσμευτεί να παρέχει μια μεγάλη γκάμα προσαρμοσμένων τύπων οχημάτων που θα ανταποκρίνονται στις ατομικές απαιτήσεις των πελατών.

Η Kia πιστεύει ότι η νέα προσέγγισή της στα PBV μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προκλήσεων κινητικότητας που αντιμετωπίζουν άτομα και οργανισμοί με περιορισμένες επιλογές μεταφοράς. Η εισαγωγή της PBV της Kia αποτελεί την ενσάρκωση μιας γνήσιας πελατοκεντρικής προσέγγισης και θα βασίζεται σε ένα ειδικό επιχειρηματικό σύστημα, το οποίο θα ενσωματώνει οχήματα, λογισμικό και μελλοντικές τεχνολογίες για την παροχή προστιθέμενης αξίας.

Ο οδικός χάρτης PBV της μάρκας, που χωρίζεται σε τρεις διακριτές φάσεις, απεικονίζει πώς τα PBV της Kia θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του οράματος SDx του Ομίλου ως δημιουργίες που προσφέρουν προσαρμοσμένες λύσεις ανάλογα με τα πρότυπα χρήσης των πελατών. Στην πρώτη φάση θα παρουσιαστεί το Kia PV5, ένα ευέλικτο PBV βελτιστοποιημένο για σημαντικούς τομείς όπως οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το οποίο διαθέτει δυνατότητα εξατομίκευσης για ποικίλες ανάγκες των πελατών.

Η βελτιωμένη συνδεσιμότητα δεδομένων μεταξύ των οχημάτων και εξωτερικών δεδομένων, όπως πληροφορίες διαδρομής ή παράδοσης, θα επιτρέψει την άνετη λειτουργία ενός στόλου που καθορίζεται από το λογισμικό. Αυτή η εμφάνιση εξατομικευμένων επιχειρηματικών στόλων και λύσεων ειδικά για PBV συνεπάγεται μικρότερους χρόνους διακοπής λειτουργίας και αυξημένη αποδοτικότητα.

Στη δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί η ειδική σειρά μοντέλων PBV, τα οποία θα εξελιχθούν σε πλατφόρμες κινητικότητας βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη οι οποίες χρησιμοποιούν δεδομένα για να αλληλοεπιδρούν με τους χρήστες και να διασφαλίζουν ότι τα οχήματα είναι πάντα ενημερωμένα. Μια ολοκληρωμένη λύση PBV θα παρέχει μια προσαρμοσμένη, απρόσκοπτη εμπειρία σε όλες τις συσκευές και το λογισμικό.

Εν τω μεταξύ, θα αναδειχθούν νέες μορφές επιχειρήσεων που συνδέονται με τη ρομποτική και άλλες μελλοντικές τεχνολογίες. Στην τρίτη φάση, τα PBV της Kia θα εξελιχθούν σε εξαιρετικά προσαρμόσιμες, εξατομικευμένες λύσεις κινητικότητας με την ενσωμάτωση στο αντίστοιχο οικοσύστημα του μέλλοντος. Σε αυτό το σημείο τα Kia PBVs και συγκεκριμένα τα συνδεδεμένα αυτόνομα οχήματα θα διαχειρίζονται ως μέρος ενός ενιαίου λειτουργικού συστήματος έξυπνης πόλης.

Με την ανάδειξη ενός υπερ-συνδεδεμένου κόσμου όπου οι άνθρωποι, τα PBV και οι κοινωνικές υποδομές συνδέονται απρόσκοπτα, θα διανοιχθούν εντελώς νέοι τρόποι ζωής δημιουργώντας ένα ισχυρό οικοσύστημα PBV με βάση τις μελλοντικές τεχνολογίες του Ομίλου Hyundai Motor Group για την αυτόνομη οδήγηση, την προηγμένη εναέρια κινητικότητα, τη ρομποτική και το ενεργειακό δίκτυο.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement