Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στη CES η VW αποκάλυψε πως σύντομα τα μοντέλα της θα έχουν ενσωματωμένο το ChatGPT

Στο μέλλον, οι πελάτες θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη συνεχώς αναπτυσσόμενη βάση δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα μοντέλα της Volkswagen που είναι εξοπλισμένα με τον φωνητικό βοηθό και θα έχουν ερευνήσει περιεχόμενο που τους διαβάζεται κατά την οδήγηση. Το Cerence Chat Pro από τον τεχνολογικό συνεργάτη Cerence Inc. είναι το θεμέλιο της νέας λειτουργίας.

Με τον τρόπο αυτό, η VW προσφέρει μια μοναδικά έξυπνη ενσωμάτωση ChatGPT στα μοντέλα της, πρωτοποριακή για αυτοκίνητα. Η Volkswagen θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής με οχήματα ευρείας παραγωγής που θα προσφέρει το Chat GPT ως βασικό χαρακτηριστικό από το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε πολλά από τα μοντέλα της.

Το νέο chatbot προσφέρεται σε συνδυασμό με την τελευταία γενιά infotainment στα ακόλουθα μοντέλα: ID.7, ID.4, ID.5, ID.3, το ολοκαίνουργιο Tiguan και το ολοκαίνουργιο Passat, καθώς και στο το νέο Golf. Ενεργοποιημένη από το Cerence Chat Pro, η ενσωμάτωση του ChatGPT στο backend του φωνητικού βοηθού Volkswagen προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ τον προηγούμενο φωνητικό έλεγχο.

Για παράδειγμα, ο φωνητικός βοηθός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ψυχαγωγίας, της πλοήγησης και του κλιματισμού ή για την απάντηση σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων. Στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη θα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες ως απάντηση σε ερωτήματα που ξεπερνούν αυτό, ως μέρος των συνεχώς διευρυνόμενων δυνατοτήτων της.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλά επίπεδα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο: Εμπλουτισμός συνομιλιών, διευκρίνιση ερωτήσεων, αλληλεπίδραση σε διαισθητική γλώσσα, λήψη πληροφοριών για το όχημα και πολλά άλλα– καθαρά hands-free. Τίποτα δεν αλλάζει για τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό, να εγκαταστήσετε μια νέα εφαρμογή ή να ενεργοποιήσετε το ChatGPT.

Ο βοηθός φωνής ενεργοποιείται λέγοντας “Hello IDA” ή πατώντας το κουμπί στο τιμόνι. Το IDA δίνει αυτόματα προτεραιότητα στο εάν θα πρέπει να εκτελεστεί μια λειτουργία οχήματος, να αναζητηθεί ένας προορισμός ή να προσαρμοστεί η θερμοκρασία. Εάν το αίτημα δεν μπορεί να απαντηθεί από το σύστημα Volkswagen, προωθείται ανώνυμα στο AI και η γνωστή φωνή Volkswagen απαντά.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε χρωματισμό Frozen Pure Grey ήταν το 6.000.000ό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA). Χρειάστηκαν μόλις...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS A.E., επίσημη αντιπροσωπεία της Subaru στην Ελλάδα, ανακοίνωσε εκπτώσεις έως 5.000 ευρώ (ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση) για όλα...

Advertisement