Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που φέρνει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV Range Rover

Η Range Rover ανακοινώνει πως το πολυαναμενόμενο Range Rover Electric, μπαίνει στην τελική ευθεία των δοκιμών του, πριν από την επίσημη έναρξη παραγγελιών για τους πελάτες για τη νέα εποχή των πολυτελών SUV. Αναγγέλλοντας το επόμενο στάδιο στο ταξίδι της σύγχρονης πολυτέλειας στην ηλεκτροκίνηση, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Range Rover ενισχύει τα διαπιστευτήριά του στον τομέα αυτό.

Ο υποδειγματικός βρετανικός σχεδιασμός του παραμένει ξεχωριστός και ακλόνητος, ενώ η ικανότητά του να πηγαίνει παντού θα διασφαλίσει ότι η τεχνολογία ρυμούλκησης, διάσχισης υδάτων και κίνησης σε κάθε έδαφος θα ξεπεράσει όλα τα ανταγωνιστικά πολυτελή ηλεκτρικά SUV. Τα ιδιαίτερα συστατικά που υποστηρίζουν την επιτυχία της Range Rover παραμένουν και στην προκειμένη περίπτωση αναλλοίωτα.

Η διαχρονική, λιτή σχεδίαση, η αθόρυβη καμπίνα και η αμίμητη ικανότητα για κίνηση σε κάθε έδαφος, είναι στοιχεία που τώρα θα προσφέρονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το Range Rover Electric θα προσφέρει επιδόσεις συγκρίσιμες με εκείνες του Range Rover V8 που αποτελεί τη ναυαρχίδα της γκάμας μας και την ικανότητα παντός εδάφους που αναπτύχθηκε εσωτερικά από ειδικούς της Land Rover.

Αυτό άλλωστε είναι και το “σήμα κατατεθέν” της Range Rover από την απαρχή της ύπαρξής της, το 1970. Οι δοκιμές των πρωτοτύπων βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς οι μηχανικοί έχουν στόχο να δημιουργήσουν το πιο αθόρυβο και εκλεπτυσμένο Range Rover που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, με μια μοναδική active road noise cancellation λειτουργία, ηχητική σχεδίαση και άνεση στην καμπίνα.

Μετά από έναν χρόνο ανάπτυξης σε ψηφιακό περιβάλλον ξεκίνησαν οι παγκόσμιες δοκιμές στο δρόμο, από τη Σουηδία μέχρι το Ντουμπάι, σε θερμοκρασίες από -40 βαθμούς κελσίου, έως τους +50. Το πρόγραμμα δοκιμών των πρωτοτύπων έχει προσαρμοστεί για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Range Rover, ώστε να διασφαλιστεί η στιβαρότητα του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Το νέο Range Rover Electric θα σχεδιαστεί, θα αναπτυχθεί και θα κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, βασισμένο στην ευέλικτη πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA) στο Solihull, μαζί με τα υφιστάμενα ήπια και plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover. Για πρώτη φορά, οι μπαταρίες και οι ηλεκτρικές μονάδες κίνησης θα κατασκευάζονται στο νέο Electric Propulsion Manufacturing Centre της JLR στο Wolverhampton.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Automated Shift Assistant βασίζεται σε μια έξυπνη τεχνολογία με δύο ηλεκτρομηχανικούς ενεργοποιητές να αυτοματοποιούν τη λειτουργία του συμπλέκτη και την αλλαγή σχέσεων στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια τελευταία ρύθμιση στο ζήτημα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα – τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως ειδικού...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει ξεκινήσει, μαζί με έργα επέκτασης των χώρων κατασκευής αμαξωμάτων, συναρμολόγησης και logistics. Συνολικά 800 εκατομμύρια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Cupra Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του επιτυχημένου προηγούμενου SUV. Το Cupra Formentor είναι το best seller της εταιρείας...

Advertisement