Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μυστικά του νέου Opel Corsa που θέλει να κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας

Πιο μοντέρνο και πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, το μικρό best seller της Opel, που έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στην Διεθνή Έκθεση Mobility του Μονάχου, γοητεύει με τη νέα του σχεδίαση, ενώ τεχνολογίες αιχμής κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη. Το νέο Opel Corsa υιοθετεί υψηλή τεχνολογία τόσο μέσα στην καμπίνα, όσο και κάτω από το καπό.

Το Corsa Electric γίνεται τώρα ισχυρότερο, με βελτιωμένη μπαταρία που επιτρέπει αυτονομία έως και 405 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Το Corsa είναι το πρώτο μοντέλο της Opel που θα διατίθεται ως υβριδικό, με σύστημα 48V. Έτσι, το νέο Corsa προσφέρει στους πελάτες μια επιλογή συστημάτων κίνησης για κάθε γούστο.

Το μοντέλο διατίθεται σε μια γκάμα που περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία, υβριδικές προτάσεις, καθώς και πολύ αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης– πραγματικά ασυναγώνιστο πλεονέκτημα σε αυτή την κατηγορία. Το μικρό best seller βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Opel σε όλη την Ελλάδα, όπου οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να το γνωρίσουν από κοντά και να το οδηγήσουν.

Οι σχεδιαστές έδωσαν στο μικρό best seller ακόμα πιο μοντέρνο και στιλάτο χαρακτήρα. Το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι αδιαμφισβήτητα το Opel Vizor, η χαρακτηριστική σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας που κοσμεί πλέον όλα τα νέα μοντέλα Opel. Η μαύρη μάσκα ενσωματώνει ιδανικά τη γρίλια, τους προβολείς LED και το κεντρικά τοποθετημένο Opel Blitz.

Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το λογότυπο της μάρκας, τόσο εμπρός όσο και πίσω, αποτυπώνεται με εντυπωσιακό μαύρο ή ματ σατινέ χρώμα. Οι εμφανείς εισαγωγές αέρα χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα είναι μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές από πριν, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική προσωπικότητα του Corsa στον δρόμο.

Η πλαϊνή όψη του νέου Corsa εντυπωσιάζει εξίσου, χάρη στις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές γραμμές. Λόγω της έντονης κλίσης του C-Pillar, η οροφή (η οποία διατίθεται σε μαύρο χρώμα ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού) μοιάζει να “αιωρείται”. Το πίσω μέρος αποδίδει επίσης μια καθαρή εικόνα: το έμβλημα ‘CORSA’ εμφανίζεται τώρα στο κέντρο της πίσω πόρτας.

Η ενσωματωμένη πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies διαθέτει αναβαθμισμένα γραφικά, multimedia και χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI), προσφέροντας ένα πιο ολοκληρωμένο και πιο ενημερωμένο περιεχόμενο, που συλλέγει διαρκώς πληροφορίες από το περιβάλλον και εξελίσσεται, ώστε να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις προτιμήσεις των επιβατών.

Χάρη στα πολλά νέα χαρακτηριστικά του, το Corsa αντανακλά έναν μοντέρνο αέρα ευεξίας στο εσωτερικό του. Όπως ακριβώς και στην τελευταία γενιά του Astra, έτσι και εδώ υιοθετήθηκε η φιλοσοφία της “αποτοξίνωσης” (“Detox to the max”), με το σύστημα πλοήγησης να προσφέρει συνδεδεμένες υπηρεσίες, αναγνώριση φυσικής ομιλίας με την εντολή “Hey Opel” και ενημερώσεις over-the-air.

Νέο μοτίβο στις επενδύσεις των καθισμάτων και στον λεβιέ ταχυτήτων, νέας σχεδίασης τιμόνι, όλα είναι στοιχεία που συμβάλουν στη δημιουργία αυτής της ατμόσφαιρας. Επιπλέον, η απεικόνιση των πληροφοριών από τα συστήματα πλοήγησης και πολυμέσων στην έγχρωμη οθόνη αφής 10 ιντσών, όπως και στην οθόνη πληροφόρησης οδηγού, έγινε ακόμα πιο ευκρινής, ώστε όλες οι σημαντικές πληροφορίες να είναι εμφανείς σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ένα ακόμη στοιχείο άνεσης του νέου Opel Corsa είναι η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης ενός συμβατού smartphone στο σύστημα πολυμέσων, μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto,αλλά και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισής του. Οι τιμές του νέου Corsa ξεκινούν από €17.900 για την έκδοση Edition 1,2 lt 75hp με μηχανικό κιβώτιο.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement