Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με 58 υπέροχα μοντέλα του παρελθόντος το Ιστορικό Ακρόπολις 2023 στην κατηγορία Regularity

Με το παλαιότερο όχημα του αγώνα και που θα έχει το νούμερο 201 στις πόρτες, θα αγωνιστούν οι Αλέξανδρος Μπουγιούρης- Έλενα Κανελλοπούλου που θα οδηγήσουν ένα MG TD του 1950, με τους «Ρωμαίους» Χρήστο Βλάχο- Αντώνιο Ρέκκα να έχουν στα χέρια τους μία Alfa Romeo Giulietta 750 Spider του 1960. Πιστοί στον αγώνα μας, το παρόν θα δώσουν οι Βούλγαροι Γκεόργκι Αντόνοφ- Γιορντάνκα Αντόνοβα με ένα Volvo 121 του 1961.

Οι Δημήτρης Κολλιόπουλος- Δανάη Χαϊδή θα λάβουν μέρος στην κατηγορία Regularity με το μικρότερο σε κυβισμό όχημα του αγώνα, ένα Saab 96 Le Mans του 1963. Το μικτό πλήρωμα των Κυριάκου Φαρμάκη- Μαρίας Αθανασοπούλου θα οδηγήσουν ένα Volvo 122S του 1964, ενώ άλλο ένα πλήρωμα από το εξωτερικό θα έρθει να αγωνιστεί στο τριήμερο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Πρόκειται για τους πατήρ και υιό, Αρτούρ και Άντριαν Μοσκίτσκι με μία BMW 1600-2 του 1967. Οι Κορίνθιοι Χρήστος Τσιόγκας- Σωτήρης Κολλιόπουλος θα συμμετάσχουν με ένα Ford Escort RS2000 πρώτης γενιάς του 1969 με τους Ρουμάνους Στεφάν Μαρινέσκου- Καταλίν Ποπέσκου να έρχονται με «άγριες διαθέσεις» στη χώρα μας με ένα Opel Commodore A.

Οι νέοι ηλικιακά, αλλά έμπειροι από αγώνες Regularity, Άρης Αντωνόπουλος- Κωνσταντίνος Πέππας θα οδηγήσουν ένα MG B Roadster του 1969, ενώ το Ελληνοβρετανικό πλήρωμα των Τζον Ινγκλέσις και Τζόναθαν Πάπγουορθ θα «ξυρίσει» την άσφαλτο με τη Ferrari 512 BBi του 1984. Πιστός στο ραντεβού του με το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο Αλέξανδρος Τσέκερης με συνοδηγό τον Σπύρο Καραγιάννη.

Ένας θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Βρετανός Άλαστερ Κάλντγουελ, αγωνιστικός διευθυντής της McLaren την περίοδο 1974-1978 θα τιμήσει με την παρουσία του τον αγώνα, με συνοδηγό στην Porsche 914/6 GT του 1970, τη «δική μας» Σταύρια Δωρή. Οι Κωνσταντίνος Κατσανέβας- Αθανάσιος Λελές θα μοιραστούν ένα Volkswagen 1300 του 1970.

Οι έμπειροι του είδους με πλούσιο παλμαρέ, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος- Αριστοτέλης Γεωργίου θα βρεθούν στη ράμπα της εκκίνησης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με μία Lancia Fulvia Coupe Rally του 1970. Από τη γειτονική Τουρκία ταξιδεύουν στη χώρα μας οι Μπούρακ και Φούλντεν Νταγκάλτι με Alfa Romeo Giulia 1600 S του 1971, όπως επίσης και οι Γκούρχαν Κάντρι Πιζάν- Γιάζεμιν Πιζάν με μία BMW 1602 του 1971.

Στο πλευρό της διοργάνωσης βρίσκονται ο Δήμος Ελευσίνας, η Ελευσίνα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, η Superfast Ferries, η SP Tableware, η Seajets και η Cosmote TV. Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (historicacropolis.gr) και στον Ηλεκτρονικό Πίνακα Ανακοινώσεων (https://webapp.sportity.com/channel/2023historicREG) είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement