Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW φέρνει “5άρα” και i5 με έως και 601 άλογα για να αλλάξει τα πάντα στα premium

Στην αγορά της Γερμανίας, τα πρώτα οχήματα θα αρχίσουν να παραδίδονται στους πελάτες από την 21η Οκτωβρίου 2023. Την ίδια ημέρα, ξεκινά το λανσάρισμα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Οκτωβρίου 2023, η νέα έκδοση της BMW Σειράς 5 θα κάνει το ντεμπούτο της στους δρόμους των ΗΠΑ. Οι υπόλοιπες παγκόσμιες αγορές θα ακολουθήσουν την 25η Νοεμβρίου 2023.

Η όγδοη γενιά του πιο επιτυχημένου business sedan στον κόσμο θα προσφέρεται για πρώτη φορά και ως αμιγώς ηλεκτρική BMW i5. Πριν ακόμα ξεκινήσουν οι πωλήσεις, οι εισερχόμενες παραγγελίες δείχνουν ότι ειδικά αυτή η παραλλαγή του μοντέλου γνωρίζει υψηλή ζήτηση και έτσι θα επιταχύνει περαιτέρω την επέκταση της ηλεκτροκίνησης που επιδιώκει η BMW.

Από την αρχή, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις της BMW i5. Η νέα BMW i5 eDrive40 Sedan προσφέρει ισχύ έως 340 ίππους και αυτονομία 498 έως 582 χιλιομέτρων (WLTP). Η κορυφαία έκδοση στη γκάμα του μοντέλου είναι η BMW i5 M60 xDrive Sedan με ισχύ που φτάνει τα 601 άλογα.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan υπογραμμίζει τον προοδευτικό της χαρακτήρα όχι μόνο με τις δύο αμιγώς ηλεκτρικές παραλλαγές της, αλλά και με καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες για in-car gaming, audio και video streaming, μεταξύ άλλων, καθώς και με ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Το κορυφαίο σύστημα στον τομέα της αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης είναι το Highway Assistant, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς στη Γερμανία την οδήγηση χωρίς χέρια στο τιμόνι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα. Η εμπειρία της ημιαυτοποιημένης οδήγησης συμπληρώνεται με την παγκοσμίως μοναδική λειτουργία Automatic Lane Change.

Χάρη σε αυτή, αρκεί μια ματιά στον εξωτερικό καθρέφτη για να ενεργοποιηθεί η αλλαγή λωρίδας, η οποία στη συνέχεια πραγματοποιείται αυτόματα από το σύστημα. Η νέα γενιά της BMW Σειράς 5 Touring θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της την άνοιξη του 2024. Η δεύτερη έκδοση αμαξώματος της νέας BMW Σειράς 5 θα μοιράζεται την ίδια γκάμα συστημάτων κίνησης με τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan.

Αυτό σημαίνει ότι η νέα BMW Σειρά 5 Touring είναι το πρώτο premium μοντέλο του είδους του που θα προσφέρεται με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, που περιλαμβάνουν ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt, με plug-in υβριδικά συστήματα και, για πρώτη φορά, με αμιγή ηλεκτροκίνηση.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement