Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ποιος κατασκευαστής κέρδισε φέτος πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα Enduro

Στο Santiago do Cacem, με το δεύτερο συνεχόμενο GP της Πορτογαλίας μετά από αυτό του Valpacos, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP 2023 ολοκληρώθηκε με τρεις παγκόσμιους τίτλους για τη Fantic. Το τελευταίο GP της Πορτογαλίας αποτελούνταν από τέσσερις ειδικές διαδρομές που επαναλαμβάνονταν για τρεις γύρους, για συνολικά 60 km – και υπό θερμοκρασίες που πλησίαζαν τους τριάντα βαθμούς.

Την πρώτη ημέρα το αγωνιστικού αυτού διημέρου ο Kevin Cristino (Fantic Racing) στην κατηγορία Νέων και η Jane Daniels (JET Fantic Racing) στην κατηγορία των Γυναικών στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές αφού κυριάρχησαν σε όλη τη σεζόν.

Την επόμενη μέρα ήταν η σειρά του Jed Etchells (JET Fantic Racing): ο Άγγλος πήρε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Junior μετά από μάχη με τον άλλο αναβάτη της Fantic, τον Albin Norrbin (Fantic Racing). Για τον αναβάτη του Isle of Mann, είναι ο δεύτερος τίτλος μετά την πρόσφατη κατάκτηση του βρετανικού πρωταθλήματος. Επιπλέον η Fantic σήκωσε τον τίτλο στις κατηγορίες Junior 1 και Junior 2.


Ο άλλος οδηγός της FANTIC, Albin Norrbin, τερμάτισε στη 2η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος μόλις δύο βαθμούς πίσω. Ο Σουηδός οδήγησε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο, κερδίζοντας και τις δύο ημέρες του αγώνα, αλλά δεν του ήταν αρκετό για να ανέβει στο πρώτο βήμα του βάθρου.

Οι δύο αναβάτες της Fantic ήταν τα αδιαμφισβήτητα αστέρια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior EnduroGP. Ο Jed είχε μια συγκλονιστική σεζόν με το Fantic XEF 250 του, τερματίζοντας στο βάθρο τις δεκατρείς από τις δεκατέσσερις ημέρες αγώνα και κατακτώντας τον τίτλο Junior 1.

Με το Fantic XE 300, ο Albin κέρδισε πέντε γκραν πρι από τα επτά που αγωνίστηκε, με ειδικούς χρόνους που του επέτρεψαν να κερδίσει σχεδόν τα μισά από αυτά. Η ανωτερότητα του Άγγλου και του Σουηδού αποδείχθηκε αφού κέρδισαν πάνω από το 75% των ειδικών διαδρομών.


Όσο για τον Kevin Cristino, ηδεύτερη θέση του Σαββάτου ήταν αρκετή για τον αναβάτη της Fantic ώστε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής enduro για πρώτη φορά. Ο Kevin επιβεβαίωσε την υπεροχή του κερδίζοντας την Κυριακή. Ο Cristino ήταν τρομερός οδηγώντας το Fantic XE 125, με δώδεκανίκες στις δεκατέσσερις και κερδίζοντας σχεδόν τις μισές ειδικές δοκιμές, με εξαιρετικούς χρόνους και για τη συνολική κατάταξη.

Για τον κατασκευαστή με έδρα το Veneto, είναι η τρίτη συνεχόμενη επιτυχία στην κατηγορία Νέων, μετά τις νίκες του Albin Norrbin (2021) και του Harry Edmondson (2022).

Η Jane Daniels γιόρτασε επίσης ήδη από το Σάββατο. Η Αγγλίδα για άλλη μια φορά δεν άφησε καμία ευκαιρία στους αντιπάλους της, κερδίζοντας και τις δύο αγωνιστικές ημέρες και ολοκληρώνοντας τη σεζόν με συνολικούς βαθμούς, με οκτώ νίκες στις οκτώ. Για την 29χρονη Αγγλίδα, είναι ο δεύτερος συνεχόμενος παγκόσμιος τίτλος με το Fantic XEF 250, ο τέταρτος στην τροπαιοθήκη της.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement