Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με τιμόνι που γίνεται τραπέζι έρχεται το νέο Ford Transit Custom

Το νέο επαγγελματικό όχημα Transit Custom της Ford Pro λανσάρεται τώρα σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επιτύχουν νέα επίπεδα παραγωγικότητας. Η επόμενη γενιά του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις van μοντέλου στην Ευρώπη στην κατηγορία ενός τόνου, είναι πλήρως ενσωματωμένη στο ψηφιακό οικοσύστημα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro.

Με τον τρόπο αυτό, η Ford θέλει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος ιδιοκτησίας, να χρησιμοποιούν πιο αποδοτικά και να απλοποιήσουν τη διαχείριση των επαγγελματικών οχημάτων τους. Οι μηχανικοί της Ford ανέπτυξαν μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, η οποία είναι σχεδιασμένη για να βελτιστοποιεί τις δυνατότητες μεταφοράς φορτίου και πρόσβασης.

Χάρη σε αυτή, η άνεση και η ευκολία του οδηγού εμφανίζονται βελτιωμένες, ενώ οι εξαιρετικές επιδόσεις παραμένουν “στο κάδρο”. Ο προηγμένος σχεδιασμός υποστηρίζει πολλαπλά συστήματα μετάδοσης κίνησης υψηλής αποδοτικότητας, συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών συστημάτων και των νέων για το Transit Custom επιλογών τετρακίνησης, παρέχοντας παράλληλα ασυμβίβαστο χώρο φόρτωσης.

Σχεδιασμένο λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των πελατών, το νέο Transit Custom προσφέρει μια σειρά από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και ψηφιακές εμπειρίες που συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Μεταξύ αυτών είναι ένα καινοτόμο, ανακλινόμενο τιμόνι, το Delivery Assist.

Συνδυάζοντας τη σχεδίαση οχημάτων με γνώμονα τις ανάγκες του πελάτη και την υποστήριξη μέσω cloud από το οικοσύστημα της Ford Pro, το ολοκαίνουργιο Transit Custom θα θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για το τι μπορούν να περιμένουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – που αποτελούν το 99 τοις εκατό των εταιρειών στην Ευρώπη.

Τα μοντέλα Transit Custom με πετρελαιοκινητήρες EcoBlue βρίσκονται ήδη στην παραγωγή, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 4ο τρίμηνο του 2023. Οι πελάτες μπορούν επίσης τώρα να παραγγείλουν μια πλήρη γκάμα παραλλαγών, μεταξύ των οποίων plug-in υβριδικά μοντέλα για παράδοση από την άνοιξη του 2024, ενώ το ηλεκτρικό E-Transit Custom θα ακολουθήσει αργότερα το καλοκαίρι του 2024.

Το κορυφαίο στην κατηγορία άνοιγμα της πλαϊνής πόρτας βελτιώνει τη διαδικασία φόρτωσης, ενώ ένα νέο ενσωματωμένο σκαλοπάτι διευκολύνει την πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης. Την ίδια στιγμή, η προαιρετική ηλεκτρική συρόμενη πλαϊνή πόρτα με λειτουργία hands-free βοηθά τους οδηγούς που μεταφέρουν δέματα ή εξοπλισμό.

Η βελτιστοποιημένη διάταξη του πλαισίου και της δομής του αμαξώματος επιτρέπει το χαμήλωμα του δαπέδου φόρτωσης έναντι του απερχόμενου μοντέλου, για ευκολότερη φόρτωσης και πρόσβαση στην καμπίνα. Ως πάνελ van, το Transit Custom προσφέρει χώρο φόρτωσης με όγκο από 5,8 έως 6,8 m3 με την στάνταρ ύψους οροφή, ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1.350 kg και μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 3.450 mm χρησιμοποιώντας το έξυπνο άνοιγμα κάτω από τα καθίσματα των επιβατών.

Επίσης, διαθέσιμες είναι και οι εκδόσεις double-cab-in-van και kombi, όλες με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό ή μακρύ μεταξόνιο. Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης με φρένα είναι 2.800 kg ενώ οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν έναν προαιρετικό αναδιπλούμενο κοτσαδόρο. Για πρώτη φορά, όλες οι εκδόσεις van του Transit Custom εφοδιάζονται με μία νέα ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση.

Η σουίτα των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού του Transit Custom έχει εμπλουτιστεί με προηγμένα χαρακτηριστικά όπως είναι τα Cross Traffic Assist και Reverse Brake Assist, η κάμερα 360 μοιρών και το Intelligent Adaptive Cruise Control με τεχνολογία Stop & Go για τα αυτόματα μοντέλα που επιτρέπει την οδήγηση χωρίς πόδια στα πεντάλ, ακόμα και σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν το νέο Transit Custom με την τελευταία γενιά των πετρελαιοκινητήρων EcoBlue της Ford που αποδίδουν 110 PS, 136 PS, 150 PS ή 170 PS και μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα καυσίμου και τις εκπομπές CO2 κατά σχεδόν 6% σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο.

Το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθεται ένα νέο, προηγμένο, 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο υψηλής απόδοσης που επιτρέπει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.800 kg και διατίθεται σε συνδυασμό με τους κινητήρες 136 PS και 170 PS. Ένα νέο, έξυπνο σύστημα τετρακίνησης διατίθεται για πρώτη φορά με το Transit Custom.

Το σύστημα κατανέμει έξυπνα τη ροπή μεταξύ των αξόνων μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συμπλέκτη που αντιδρά μεταβάλλοντας την κατανομή σε χρόνο μικρότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το σύστημα τετρακίνησης είναι διαθέσιμο για οχήματα που εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο.

Όσοι χρειάζονται περισσότερη πρόσφυση αλλά προτιμούν το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις υπηρεσίες ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με τους πετρελαιοκινητήρες EcoBlue των 136 PS και 150 PS για υψηλές επιδόσεις σε κακοτράχαλους δρόμους.

Το νέο Transit Custom Plug-In Hybrid συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων κύκλου Atkinson με μία μπαταρία 11.8 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα) ώστε να προσφέρει συνδυασμένη ισχύ 232 PS, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 56 km και ισχύ 2.3 kW για την τροφοδοσία εργαλείων και εξοπλισμού μέσω του Pro Power Onboard.

Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε από το Ford Kuga Plug-In Hybrid –το PHEV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2021 και το 2022– και υποστηρίζεται τις ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης Ford Pro Charging για το σπίτι, την αποθήκη και δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement