Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Διπλή παρουσίαση της Mercedes-Benz στην Ελλάδα, με τον Λευτέρη Πετρούνια guest και πραγματικό star

Για περισσότερα από 75 χρόνια, η E-Class αποτελεί το πρότυπο στα μεσαίας κατηγορίας πολυτελή sedan. Τώρα η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τα business sedan, καθώς η νέα E-Class δείχνει τον δρόμο για τη μετάβαση από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ηλεκτροκίνηση. Ταυτόχρονα, η νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών επιτρέπει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία για τον χρήστη.

Τα πρώτα μοντέλα sedan της σειράς 214 θα φτάσουν στους Εξουσιοδοτημένους Διανομείς Πωλήσεων της Ευρώπης το φθινόπωρο του 2023, ενώ και στην Ελλάδα τα βιβλία παραγγελιών έχουν ανοίξει, με τη βασική έκδοση του μοντέλου (Ε200) να είναι διαθέσιμη έναντι του ποσού των 64.450 ευρώ. Ταυτόχρονα, στη γκάμα της Mercedes-Benz έρχεται να προστεθεί και το τεχνολογικά κορυφαίο SUV, που ακούει στο όνομα EQE.

Η EQE SUV είναι η πολυμορφική εκδοχή της EQE executive sedan. Διαθέτει επίσης όλες τις βασικές καινοτομίες της EQS ενώ, ταυτόχρονα, είναι πιο δυναμική από την EQS SUV. Η EQE SUV είναι από τα πλέον ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας της, αλλά είναι πιο κόμπακτ από την EQE Sedan και, με μεταξόνιο 3030 χιλιοστών, εννέα εκατοστά κοντύτερη.

Με τον αρθρωτό σχεδιασμό του συστήματος μετάδοσης κίνησης, η EQE SUV μπορεί να προσφέρει μεγάλη αυτονομία, με τις δύο εκδόσεις συνολικής απόδοσης ισχύος από 245 έως 408 ίππους. Ανάλογα με τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του οχήματος, τα ευρωπαϊκά μοντέλα επιτυγχάνουν αυτονομία κατά WLTP άνω των 590 χιλιομέτρων.

Στην EQE SUV, η μπαταρία ιόντων λιθίου αποτελείται από δέκα μονάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρωτοποριακό λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας, το οποίο αναπτύχθηκε από την ίδια την εταιρεία, μπορεί να ενημερώνεται απομακρυσμένα (over-the-air). Η τρέχουσα γενιά των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες που υποστηρίζουν τον οδηγό.

Ο γενικός βασικός εξοπλισμός της EQE SUV περιλαμβάνει το ενεργό σύστημα υποβοήθησης ATTENTION ASSIST, ενεργή υποβοήθηση πέδησης, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα υποβοήθησης διατήρησης ορίων ταχύτητας. Η κατάσταση και δραστηριότητα των συστημάτων εμφανίζονται σε προβολή πλήρους οθόνης στην ένδειξη «Υποβοήθηση» της οθόνης οδηγού.

Το πλαίσιο της νέας EQE SUV περιλαμβάνει μπροστινή ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων και πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Χάρη στο συγκριτικά κοντό μεταξόνιο 3030 χιλιοστών και την αντίστοιχη ρύθμιση της ανάρτησης, ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο τιμόνι ενός εξαιρετικά ευέλικτου και ευκίνητου αυτοκινήτου ακόμη και με τη βασική διαμόρφωση.

Η αερανάρτηση AIRMATIC με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση ADS+ διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Το όχημα μπορεί να ανυψωθεί κατά 30 χιλιοστά προκειμένου να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος3. Εκτός από τα προγράμματα ECO, COMFORT, SPORT και INDIVIDUAL του DYNAMIC SELECT, τα μοντέλα EQE SUV με 4MATIC διαθέτουν επίσης το πρόγραμμα OFFROAD για εκτός δρόμου οδήγηση.

Κορυφαίο χαρακτηριστικό στην καμπίνα της EQE η οθόνη MBUX Hyperscreen. Χάρη στον σχεδιασμό zero-layer, ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει κύλιση στα διάφορα υπομενού ούτε να δίνει φωνητικές εντολές. Στο επάνω επίπεδο του οπτικού πεδίου προβάλλονται εφαρμογές που σχετίζονται με τις συνθήκες και το περιβάλλον.

Με την οθόνη MBUX Hyperscreen, τρεις οθόνες ενσωματώνονται αρμονικά σε μία δημιουργώντας μία ενιαία ζώνη πλάτους άνω των 141 εκατοστών. Ο συνοδηγός της EQE SUV έχει την επιλογή μιας οθόνης OLED 12,3 ιντσών με τη δική της διεπαφή χρήστη. Για την EQE, ως βασική έκδοση λογίζεται η EQE 300 με τους 245 ίππους και τιμή τα 94.980 ευρώ.

Επιστρέφοντας στη νέα E-Class που έχει τις αναλογίες ενός κλασικού sedan τριών όγκων, με κοντό μπροστινό πρόβολο με μακρύ καπό κινητήρα και καμπίνα επιβατών αρκετά προς τα πίσω. Αυτή τη σχεδίαση «cab backward» συμπληρώνει αρμονικά ο ιδανικών αναλογιών πίσω πρόβολος. Μια μαύρη επιφάνεια σαν ενιαίο πάνελ συνδέει την επένδυση του ψυγείου με τους προβολείς.

Αυτό το ένθετο σε μαύρο γυαλιστερό θυμίζει οπτικά τα μοντέλα Mercedes-EQ. Ανάλογα με τη γραμμή εξοπλισμού, η τρισδιάστατη επένδυση ψυγείου είναι σύγχρονης ή κλασικής σχεδίασης. Η νέα E-Class διαθέτει προβολείς LED High Performance στον βασικό της εξοπλισμό ενώ προαιρετικά διατίθεται το σύστημα DIGITAL LIGHT.

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων είναι η επιτομή της ψηφιακής εμπειρίας. Εάν η E-Class διαθέτει την προαιρετική οθόνη συνοδηγού, η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια της MBUX Superscreen επεκτείνεται έως την κεντρική οθόνη. Οπτικά αποκομμένη από αυτή ξεχωρίζει η οθόνη οδηγού που βρίσκεται στο οπτικό του πεδίο.

Τα μοντέλα χωρίς οθόνη συνοδηγού διαθέτουν ένα μεγάλο διακοσμητικό στοιχείο που εκτείνεται στο κέντρο. Η κεντρική οθόνη φαίνεται να αιωρείται πάνω από την κοίλη επιφάνεια αυτού του διακοσμητικού στοιχείου. Το μπροστινό τμήμα του πίνακα οργάνων φωτίζεται από τη φωτεινή λωρίδα του ενεργού ατμοσφαιρικού φωτισμού.

Αυτή ακολουθεί ένα ευρύ τόξο από το παρμπρίζ, περνάει από τις κολόνες Α και καταλήγει στις πόρτες. Έτσι δημιουργείται μια αίσθηση άνετου χώρου. Μια φαινομενικά αιωρούμενη μονάδα χειρισμού στο πάνω τμήμα της επένδυσης των θυρών ταιριάζει με την εμφάνιση των γυάλινων επιφανειών των οθονών.

Η Mercedes-Benz θα προσφέρει τουλάχιστον τρία plug-in υβριδικά μοντέλα τέταρτης γενιάς με την παρουσίαση της νέας E-Class στην αγορά. Με ηλεκτρική ισχύ 129 ίππων και συνολική ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων (WLTP), σε πολλές περιπτώσεις και για πολλές ημέρες οι διαδρομές θα γίνονται εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά, χωρίς χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στην πολύ προσεγμένη παρουσίαση των μοντέλων από την ελληνική αντιπροσωπεία, το παρόν έδωσαν τόσο τα στελέχη της Mercedes-Benz που υπογράμμισαν τη σημασία και των δύο μοντέλων για την εμπορική πορεία της εταιρείας, όσο και ο “πρέσβης” της Γερμανικής εταιρείας, ο Ολυμπιονίκης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας που με την παρουσία του, έκανε ακόμα πιο λαμπερή την εκδήλωση.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Advertisement