Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Volvo σφυρίζει τη λήξη του diesel

Η Volvo μένει πιστή στη δέσμευσή της για αποκλειστική διάθεση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτου από το 2030 και μετά. Στο πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνεται και άλλη μια δέσμευση, εκείνη που έχει να κάνει με την πλήρη μετατροπή της σε κλιματικά ουδέτερη. Αυτός ο ξεκάθαρος οδικός χάρτης, είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα πλάνα μετασχηματισμού μεταξύ όλων των μεγάλων κατασκευαστών.

Προκειμένου να υπογραμμίσει τη δέσμευσή της σε αυτούς τους στόχους, στην Κλιματική Εβδομάδα της Νέας Υόρκης (17-23 Σεπτεμβρίου), ανακοινώνει τον τερματισμό της παραγωγής όλων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων Volvo, έως τις αρχές του 2024. Σε λίγους μήνες από τώρα, θα έχει κατασκευαστεί το τελευταίο Volvo με κινητήρα diesel.

Το δεδομένο αυτό, θα καθιστά τη Volvo Cars έναν από τους πρώτους καταξιωμένους κατασκευαστές που κάνει αυτό το βήμα. Αυτό το ορόσημο έρχεται ως συνέχεια της απόφασης που πήρε το 2022 να σταματήσει την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τον Νοέμβριο του 2022 το μερίδιό της πουλήθηκε στη Aurobay, την κοινοπραξία που περιλάμβανε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονταν με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Πλέον, δεν διατίθεται ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό της Volvo Cars για Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η Volvo Cars επικοινωνεί τη δέσμευσή της αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση, την ώρα που η έκθεση Global Climate Stocktake που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον ΟΗΕ, υπογραμμίζει τον κλιματικό συναγερμό που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, καθώς και την ανάγκη για ανάληψη δράσης.

Προκειμένου να δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το σημείο, ο Επικεφαλής Βιωσιμότητας της Volvo Cars, Άντερς Κέρμπεργκ, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που οργανώνει η Συμμαχία Accelerating to Zero (A2Z) στη φετινή Κλιματική Εβδομάδα της Νέας Υόρκης. Η πλατφόρμα A2Z επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ εταιρειών και το συντονισμό των δράσεων.

Η απόφαση της Volvo Cars να καταργήσει εντελώς τους κινητήρες diesel έως τις αρχές του 2024, αποτυπώνει το πόσο γρήγορα αλλάζουν, τόσο η αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και η ζήτηση των πελατών εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. Μόλις τέσσερα χρόνια πριν, οι κινητήρες πετρελαίου ήταν η βασική πηγή εσόδων της Volvo Cars στην Ευρώπη- κάτι που ίσχυε και για τους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Πλέον, ο μικρότερος αριθμός αυτοκινήτων diesel στους δρόμους έχει επίσης θετική επίδραση στην ποιότητα του αέρα στις πόλεις. Παρόλο που οι κινητήρες πετρελαίου εκπέμπουν λιγότερο CO2 από τους κινητήρες βενζίνης, έχουν μεγαλύτερες εκπομπές αερίων όπως τα οξείδια του αζώτου (NOx) που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του αέρα, ιδίως στις πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement