Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο στιλάτο SUV της Mercedes-Benz που κάνει και τον… ξεναγό, είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα

Η σχεδίαση της GLC Coupe αποπνέει κομψότητα, δυναμισμό και διάθεση για περιπέτεια ακόμη κι όταν είναι σταματημένη. Οι μοναδικές αναλογίες του μοντέλου της Mercedes-Benz, οι εντυπωσιακές επιφάνειες και οι όμορφα διαμορφωμένες ακμές καθορίζουν τη χαρακτηριστική της εμφάνιση, η οποία ολοκληρώνεται με τη διαρρύθμιση του υψηλής ποιότητας εσωτερικού χώρου.

Η GLC Coupe είναι ένα sport όχημα με υψηλές επιδόσεις. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με τεχνολογία ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, είτε ως plug-in υβριδικά με επαρκή ηλεκτρική αυτονομία για τις καθημερινές ανάγκες, είτε ως ήπια υβριδικά με τεχνολογία 48 Volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό για πρόσθετη ενίσχυση και ανάκτηση ενέργειας.

Η νέα GLC Coupe κινείται άνετα σε κάθε τύπο εδάφους και εντυπωσιάζει με την άνεση και την ευελιξία της, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Η σπορ ανάρτηση περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ το προαιρετικό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα 4,5° που προσφέρεται στο πακέτο Τεχνολογίας μαζί με την αερανάρτηση AIRMATIC, την καθιστά ακόμη πιο ευέλικτη.

Εκτός δρόμου, το Coupe εντυπωσιάζει με πολυάριθμα χαρακτηριστικά, όπως το σύστημα 4MATIC και η αμιγώς ηλεκτρική off-road οδήγηση στα plug-in υβριδικά μοντέλα. Η οθόνη off-road και το «διαφανές καπό» ως λειτουργία της κάμερας 360° καθιστούν την οδήγηση ακόμη πιο άνετη. Οι υψηλές προδιαγραφές της νέας GLC Coupe είναι εμφανείς στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Το υλικό όσο και το λογισμικό της πιο πρόσφατης γενιάς του συστήματος infotainment MBUX (Mercedes-Benz User) έχουν γίνει ακόμη πιο φιλικά προς τον χρήστη. Οι φωτεινές εικόνες στην οθόνη οδηγού και στην κεντρική οθόνη διευκολύνουν τον έλεγχο των λειτουργιών οχήματος και ανέσεων. Οι δύο οθόνες LCD παρουσιάζουν τις πληροφορίες με σαφήνεια και οργανωμένο τρόπο.

Η πλοήγηση πλήρους οθόνης παρέχει στον οδηγό βέλτιστη καθοδήγηση στη διαδρομή. Η επαυξημένη πραγματικότητα MBUX για πλοήγηση, όπου μία κάμερα καταγράφει το περιβάλλον μπροστά από το όχημα, διατίθεται προαιρετικά. Η κεντρική οθόνη δείχνει τις κινούμενες εικόνες, ενώ επάνω της προβάλλονται εικονικά αντικείμενα, πληροφορίες και δείκτες ως υπέρθετα στοιχεία, όπως σήματα κυκλοφορίας, βέλη κατεύθυνσης, συστάσεις αλλαγής λωρίδας και αριθμοί οδών.

Έτσι, διευκολύνεται σημαντικά η πλοήγηση, ειδικά σε αστικές περιοχές. Η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» ανταποκρίνεται όλο και πιο αποτελεσματικά στη φυσική γλώσσα αλλά και στις προτιμήσεις του χρήστη. Οι υπηρεσίες streaming μουσικής μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα στο MBUX, μαζί με τις προσωπικές ρυθμίσεις, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια εξατομικευμένη μουσική εμπειρία στο αυτοκίνητό τους.

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχει ο ηχητικός οδηγός «Tourguide», ο οποίος περιλαμβάνεται στη «Φωνητική υποβοήθηση MBUX» από το Mercedes me. Αν πείτε την εντολή «Hey Mercedes, start Tourguide», το σύστημα infotainment MBUX εκφωνεί πληροφορίες σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος της διαδρομής..

Οι διαστάσεις υπογραμμίζουν τη δυναμική και μυώδη εμφάνιση της νέας GLC Coupe. Με μήκος 4.763 χλστ., είναι 31 χλστ. μακρύτερη και 5 χλστ. υψηλότερη από το προηγούμενο μοντέλο. Τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 6 χλστ. μπροστά (1.627 χλστ. πλέον) και 23 χλστ. πίσω (1.640 χλστ. πλέον). Το μεγαλύτερο μήκος του οχήματος λειτουργεί προς όφελος του μεταξονίου καθώς και των μπροστινών και πίσω προβόλων.

Το πλάτος οχήματος του οχήματος έχει διατηρηθεί στα 1.890 χλστ. Με ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα πορτμπαγκάζ, η GLC Coupe είναι πάντα έτοιμη για τα μεγάλα σας ταξίδια: 545 λίτρα (45 λίτρα περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο) έως 1.490 λίτρα (επιπλέον 90 λίτρα) στα ήπια υβριδικά μοντέλα και 390–1.335 λίτρα στα plug-in υβριδικά μοντέλα.

Το πίσω καπό EASY-PACK, μέρος του βασικού εξοπλισμού, ανοίγει και κλείνει άνετα πατώντας το κουμπί στο κλειδί του οχήματος, τον διακόπτη στην πόρτα οδηγού ή τη λαβή απασφάλισης στο πίσω καπό. Η νέα GLC Coupe είναι ένα ευχάριστα αθόρυβο όχημα με εκπληκτικά ήρεμο περιβάλλον και χαμηλή στάθμη αεροδυναμικού θορύβου και θορύβου κύλισης που επιτεύχθηκε με ακουστική βελτιστοποίηση του κελύφους του αμαξώματος και εξελιγμένη ηχομόνωση.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης μια ηχομονωτική μεμβράνη στο παρμπρίζ. Ακόμα υψηλότερες προσδοκίες άνεσης ικανοποιεί το προαιρετικό αποτελεσματικά ηχομονωτικό και θερμομονωτικό τζάμι. Προαιρετικά για την GLC Coupe προσφέρεται η πανοραμική οροφή, η οποία διαθέτει σημαντικά μεγαλύτερο άνοιγμα από εκείνη της νέας GLC SUV με 6 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος.

Όταν η ακτινοβολία του ήλιου είναι έντονη, η ηλιοροφή καλύπτεται με ρολό σκίασης (βασικός εξοπλισμός). Η νέα GLC Coupe είναι διαθέσιμη σε επτά εκδόσεις κινητήρα και μετάδοσης στην ελληνική αγορά, σε τιμές που ξεκινούν από τα 88.099,99 ευρώ (όπως ακριβώς αναφέρεται στον επίσημο τιμοκατάλογο της εταιρείας) και φτάνει στα 97.750 ευρώ στην κορυφαία της έκδοση GLC Coupe 400e 4MATIC.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement