Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με τιμή- έκπληξη η ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW

Το ID.7 φέρνει την οικογένεια μοντέλων ID. σε ένα νέο επίπεδο, καθώς με την υψηλής ποιότητας προϊοντική φιλοσοφία, το νέο μοντέλο υπογραμμίζει τη θέση του ως η ηλεκτρική ναυαρχίδα στην ID. οικογένεια. Εκτός της μεγάλης αυτονομίας και την κορυφαία ασφάλεια στις μετακινήσεις, προσφέρει επίσης υψηλό επίπεδο άνεσης στο ταξίδι χάρη στη νέα φιλοσοφία λειτουργίας και το ευρύχωρο εσωτερικό του.

Με καινοτόμες τεχνολογίες και έμφαση στην υψηλή ποιότητα, το νέο ID.7 τοποθετείται ξεκάθαρα ως η ηλεκτρική λιμουζίνα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας. Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που φέρει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο και εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα κίνησης της Volkswagen.

Είναι ο ισχυρότερος και με την υψηλότερη ροπή ηλεκτροκινητήρας που έχει τοποθετηθεί σε μοντέλο της οικογένειας ID της Volkswagen έως τώρα. Η μονάδα ισχύος με την εσωτερική ονομασία APP550 αναπτύχθηκε από την Volkswagen Group Components στο Κάσελ και παράγεται επίσης εκεί. Το Volkswagen ID.7, θα παρουσιαστεί αρχικά στο Ελληνικό κοινό με την 1η έκδοση μπαταρίας των 82kWh και αυτονομία έως 621χλμ (WLTP).

Η ισχύς του είναι 286 ίπποι (μέγιστη ροπή 545 Nm) και η τελική του ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Το ID.7 επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα. Ο μεγάλος χώρος αποσκευών μπορεί να χωρέσει αποσκευές με συνολικό όγκο έως και 532 λίτρα. Παρά το μήκος των σχεδόν πέντε μέτρων, το ID.7 είναι εκπληκτικά ευέλικτο με κύκλο στροφής μόλις 10,9 μέτρα.

Με μέση κατανάλωση ενέργειας 16,3 – 14,1 kWh ανά 100 χιλιόμετρα και αυτονομία έως 621 χιλιόμετρα (WLTP), το αποδοτικό σεντάν στην έκδοση Pro είναι κατάλληλο για ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις. Εκτός από μια νέα γενιά κίνησης, η εξελιγμένη αεροδυναμική συμβάλλει στις μεγάλες αποστάσεις του ID.7. Σε λιμουζίνες όπως το ID.7, το σχήμα του αμαξώματος αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της τιμής Cd.

Η αεροδυναμικά ευνοϊκή βασική μορφή, ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας (τιμή Cd) 0,23 και η μετωπική επιφάνεια 2,46 τ.μ. είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. Οι τροχοί και τα ελαστικά επηρεάζουν περίπου το 30%, το υποδάπεδο το 10% και τα λειτουργικά ανοίγματα μέσω των οποίων ο αέρας ρέει προς τα ψυγεία στο μπροστινό μέρος του οχήματος, για παράδειγμα, επίσης το 10%.

Το γεγονός ότι το νέο ID.7 είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο ID. μέχρι στιγμής γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά όταν κοιτάζει κανείς τη σιλουέτα του οχήματος, η οποία έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα. Το ευρύχωρο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό προσφέρει άφθονο χώρο τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα. Το cockpit φέρει τη νέα φιλοσοφία της μάρκας και το μέγεθος των κλασικών οργάνων έχει μειωθεί σημαντικά.

Όλες οι απαραίτητες τυπικές πληροφορίες και προειδοποιήσεις εμφανίζονται πίσω από το τιμόνι του ID.7. Ο οδηγός λαμβάνει άλλες σημαντικές πληροφορίες μέσω της στάνταρ head-up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας. Η καρδιά της οθόνης και της λειτουργίας της είναι η οθόνη του συστήματος Infotainment, στον βασικό εξοπλισμό στο ID.7: με διαγώνιο 38 εκατοστών (15 ίντσες), η φιλοσοφία λειτουργίας της έχει σχεδιαστεί από το μηδέν.

Το ID.7 Pro, στην έκδοση που αρχικά θα εισαχθεί στην Ελληνική αγορά με αυτονομία έως 621 χιλιόμετρα, θα διατεθεί με τιμή αγοράς από 51.500€, ενώ στον βασικό του εξοπλισμό θα περιλαμβάνει Head-up display επαυξημένης πραγματικότητας και το σύστημα πλοήγησης “Discover Pro Max”. Μετά τα ID.3, ID.4, ID.5 και το ID. Buzz, το ID.7 θα αποτελέσει το πέμπτο μοντέλο της αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας «ID».

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, στον «Χιακό  Λαό» Πώς θα χαρακτηρίζατε την προηγούμενη θητεία σας; Η προηγούμενη τετραετία παρά τις αντικειμενικές...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Βρουλή για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, έχει οριστεί η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών...

ΑΠΟΨΕΙΣ

O αντιγραφέας Αριστείδης Ζαννίκος Kύριε Στέφανε σε χαιρετώ, Κατά πρώτον σου εύχομαι καλορίζικος και όχι σιδεροκέφαλος όπως σου ευχήθηκενε ο Αλέξης λες και θα...

ΧΙΟΣ

Συνέντευξη του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Χίου, κ. Κωνσταντίνου Γκιάλα, στον «Χιακό Λαό»  Της Ραφαέλας Βατάκη Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου, κ. Κωνσταντίνος Γκιάλας, μίλησε...

Advertisement