Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Volvo φροντίζει για το μέλλον

Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 για να επενδύονται χρήματα σε εταιρείες και τεχνολογικά πεδία που μετασχηματίζουν τον κλάδο της αυτοκίνησης. Τέτοια είναι, η τεχνητή νοημοσύνη, η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το Tech Fund, πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις που βοηθούν τις start-up να αναπτυχθούν και να επιταχύνουν το μετασχηματισμό του κλάδου.

Η συγκεκριμένη πρόσφατη επένδυση του Tech Fund αποτελεί τμήμα ενός νέου κύκλου άντλησης κεφαλαίων από τη Leadrive, που παραχώρησε στο Tech Fund ένα μικρό μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία. Στην πορεία της μετεξέλιξης της Volvo σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, υπάρχει ένα πραγματικά κρίσιμο πεδίο για τις επενδύσεις της.

Η τεχνολογία και οι δαπάνες που σχετίζονται με την Έρευνα και Εξέλιξη (R&D), έχουν να κάνουν με τους ηλεκτροκινητήρες, τους εναλλάκτες αλλά και τη συνολική βελτιστοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Μόνο ελέγχοντας όλη την τεχνολογική αλυσίδα της ηλεκτροκίνησης μπορεί να δημιουργηθούν πραγματικά Volvo αμιγώς ηλεκτρικά, προσφέροντας όλα όσα οι πελάτες της μάρκας περιμένουν.

Σε αυτά, συγκαταλέγονται τόσο η μεγαλύτερη αυτονομία, όσο και η ταχύτερη φόρτιση αλλά και η διατήρηση της εξαιρετικής οδηγικής εμπειρίας, όπως παραδοσιακά αρμόζει στα μοντέλα της Volvo. Η Leadrive, μία εταιρεία με έδρα την Σαγκάη που ιδρύθηκε το 2017, είναι ένας σημαντικός νέος παίκτης στα ηλεκτρονικά ισχύος και τις μονάδες ελέγχου για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Leadrive ειδικεύεται στη σχεδίαση και την κατασκευή μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούν τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Το καρβίδιο του πυριτίου αποτελεί βάση για την κατασκευή ημιαγωγών και είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την ανάπτυξη αποδοτικών και ευέλικτων συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης.

Η επένδυση της Volvo στη Leadrive, ταιριάζει στον οδικό χάρτη της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση. Σταθερά προσηλωμένο στην κάθετη ενσωμάτωση, το πλάνο επιβάλλει τη συνεργασία με εταίρους που σχετίζονται με το αντικείμενο, όπου αυτό έχει νόημα. Για να υλοποιηθεί αυτός ο οδικός χάρτης, τα τελευταία χρόνια η Volvo έχει διπλασιάσει τις επενδύσεις σε κρίσιμη τεχνολογία.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν μεταφερθεί in-house η εξέλιξη και η κατασκευή ηλεκτροκινητήρων και εναλλακτών, ενώ έχουν γίνει επενδύσεις σε αντίστοιχα εξελιγμένο από την ίδια τη Volvo λογισμικό διαχείρισης μπαταριών. Επιπλέον, επενδύοντας στην ανάπτυξη και την παραγωγή των δικών της μπαταριών μέσω της Novo Energy, της κοινοπραξίας με τη Northvolt, η Volvo επιδιώκει τη βελτιστοποίηση της χημείας των μπαταριών και την ταχύτερη ενσωμάτωσή τους στα αυτοκίνητά της.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement