Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H VW γιορτάζει τα 50 χρόνια του Passat με μια νέα γενιά

Με λίγο διαφοροποιημένη αισθητική αλλά σταθερό στις παραδόσεις που θέλει την station wagon έκδοση να είναι πιο ολοκληρωμένη, το νέο Passat θα κάνει ντεμπούτο στην IAA του Μονάχου. Ένα από τα νέα στοιχεία που συνοδεύουν την 9η γενιά του μοντέλου στην αγορά, είναι και το γεγονός πως θα είναι διαθέσιμη μόνο σε station wagon αμάξωμα.

Με τον τρόπο αυτό, τονίζεται ο χρηστικός χαρακτήρας του μοντέλου που έχει γράψει τις δικές του “χρυσές σελίδες” στο “βιβλίο” της VW. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Passat θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2024, για να συνεχίσει μια παράδοση πολλών δεκαετιών της VW στην κατηγορία που έχει καθιερωθεί να λέγεται “D segment”.

Μια ακόμα καινοτομία του νέου Passat, είναι και το γεγονός πως πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που χρησιμοποιεί το πλαίσιο MQB-Evo. Η χρήση της πλατφόρμας αυτής, θα δώσει τη δυνατότητα και στην υβριδική έκδοση του μοντέλου να εκσυγχρονιστεί, φέρνοντας καλύτερες επιδόσεις φόρτισης από διάφορες πηγές.

Η υβριδική έκδοση του μοντέλου θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 100 χιλιομέτρων, ενώ για πρώτη φορά θα μπορεί να δεχτεί φόρτιση από ταχυφορτιστή με έως και 50 kW. Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου είναι κοντά στα 5 μέτρα (4.917 χιλ.), ενώ “αρχοντικό” είναι και το μεταξόνιο, που έχει μήκος 2.841 χιλ. Αυτό έχει προφανώς αντίκτυπο και στο χώρο των αποσκευών, που κυμαίνεται από τα 690 λίτρα με τα καθίσματα στη θέση τους, για να φτάσει τα 1.920 με την αναδίπλωση του πίσω.

Στην καμπίνα βρίσκουμε την τελευταία γενιά του infotainment της εταιρείας, με την κεντρική οθόνη να δεσπόζει στην εικόνα του ταμπλό, έχοντας έως και 15,0 ίντσες διαγώνιο. Πίσω από το τιμόνι, υπάρχει ο “τυπικός” ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 10,3 ίντσες, ενώ εδώ έχουμε νέα γραφικά που κάνουν τη διαφορά και ορίζουν μια διαφορετική εικόνα.

Νέο στοιχείο είναι και η “απελευθέρωση” της κονσόλας ανάμεσα στα καθίσματα από την ύπαρξη του επιλογέα των ταχυτήτων, ο οποίος -για πρώτη φορά και αυτός- έχει “έρθει” ως μοχλοδιακόπτης, στη θέση εκείνου για τους υαλοκαθαριστήρες στη δεξιά πλευρά του τιμονιού. Το νέο Passat, είναι “πάνοπλο” σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό άνεσης αλλά κυρίως με εκείνον για την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Στον κατάλογο με τις προαιρετικές επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος στο νέο Passat, βρίσκεται και εκείνη για την ενεργητική ανάρτηση, που στα station wagon αυτοκίνητα, έχει πραγματικά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εφαρμογή. Κάτω από το εμπρός καπό, μπορεί να βρεθεί μια εκ των δύο προσφερόμενων plug-in υβριδικών εκδόσεων eHybrid.

Στις δύο εκδοχές, η απόδοση του 1.5 TSI evo2 έχει διαμορφωθεί στους 204 και τους 272 ίππους αντίστοιχα. Η μπαταρία του υβριδικού συνόλου έχει χωρητικότητα 19,7 kWh, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα είναι 115 ίπποι (85 kW). Στη γκάμα των κινητήρων, βρίσκουμε επίσης μια ήπια υβριδική 48V έκδοση με τον 1.5 eTSI να αποδίδει 150 ίππους.

Ως κορυφαίες επιλογές, ξεχωρίζουν οι δύο εκδόσεις με τον δίλιτρο TSI (204 και 265 ίππων), καθώς και οι τρεις με τον δίλιτρο TDI (diesel) να αποδίδει ανά περίπτωση, 122, 150 και 193 ίππους. Σε αυτές, η μετάδοση αφορά και τους τέσσερις τροχούς με το σύστημα 4MOTION να είναι στάνταρ, ενώ όλες οι εκδόσεις του μοντέλου συνδυάζονται με DSG κιβώτιο ταχυτήτων.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

Advertisement